Αποκλειστικό Star: Μήνυμα τζιχαντιστών- «Κάψτε την κατασκήνωση στη Σάμο»

Από τη Ράκα στο Βαθύ ο ύποπτος τζιχαντιστής 

Ένα ανατριχιαστικό διαδικτυακό μήνυμα που κυκλοφόρησε στο Κέντρο Υποδοχής στη Σάμο, με το οποίο φαίνεται ότι κάποιοι προέτρεπαν τους μετανάστες να κάψουν το Χοτ Σποτ, προκαλεί τεράστια ερωτήματα.  Ένας από τους αποστολείς του μηνύματος μάλιστα, είναι τζιχαντιστής από τη Ράκα,  την πρωτεύουσα του Ισλαμικού Χαλιφάτου που κατέλαβε ο συριακός στρατός. Ο Βάιος Σύρρος εξασφάλισε αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα - ντοκουμέντο και το παρουσιάζει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Σάμος: Άγρια επεισόδια μεταξύ μεταναστών- Φωτιά στο hot spot- 12 συλλήψεις

Αυτές τις  εφιαλτικές εικόνες με τις απανωτές εκρήξεις και τις φλόγες να καταπίνουν τον καταυλισμό των προσφύγων στο Βαθύ της Σάμου, κάποιοι  από τους μετανάστες τις μεταδίδουν σε ζωντανή σύνδεση, με το κινητό τους τηλέφωνο.   

Ο Μοχάμεντ είναι ένας από τους ανθρώπους που στέλνει κι αυτός ζωντανή εικόνα παντού. Όπως αποκαλύπτει όμως το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, λίγη ώρα πριν τον εμπρησμό, είχε στείλει ένα ανατριχιαστικό ηλεκτρονικό μήνυμα. «Κάψτε κατασκήνωση, Σάμος.» Μήνυμα – ξεκάθαρη εντολή που προκαλεί σοκ και έντονη ανησυχία στις διωκτικές αρχές. 

«Από το συνολικό αριθμό των ανθρώπων που φιλοξενούνται στα χοτ σποτ το 2 με 3 % είναι ιδιαίτερα ευάλωτο σε εξτρεμιστικά στοιχεία» εξηγεί ο Μάνος Μεϊμαράκης, ερευνητής θεμάτων διεθνούς ασφάλειας- τρομοκρατίας. 

Από τη Ράκα στο Βαθύ ο ύποπτος τζιχαντιστής 

Ο Μοχάμεντ φαίνεται ότι δεν είναι τυχαίο πρόσωπο. Σύμφωνα με το ηλεκτρονικό στίγμα του κινητού τηλεφώνου του, έχει φυσική παρουσία στο Βαθύ της Σάμου, στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης.  Η καταγωγή του όμως, όπως γράφει ακριβώς από κάτω,  είναι από την πόλη Ράκα της Συρίας, από την παγκόσμια πρωτεύουσα του Ισλαμικού Χαλιφάτου. Εκεί, στο προπύργιο των τζιχαντιστών, το 2014, ο Μοχάμεντ έβγαλε και την πρώτη του φωτογραφία κρατώντας όπλο.

«Μιλάμε για ακραία επικίνδυνα άτομα που γνωρίζουν από πόλεμο, έχουν  επιχειρησιακή εμπειρία…» προσθέτει ο κ.Μεϊμαράκης.
Μετά τις κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, απειλεί πλέον ευθέως να ανοίξει διάπλατα τις πύλες για τους μετανάστες. Την ίδια ώρα η κατάσταση στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Σάμο είναι πλέον ανεξέλεγκτη. Όπως λένε φοβούνται για τις ζωές τους. 

Η δημοτική αρχή  του δήμου Ανατολικής Σάμου έχει θέσει τον έντονο προβληματισμό της στην κυβέρνηση και στο αρμόδιο υπουργείο πολλές φορές. Αυτή τη φορά, όμως, ζητάει επιτακτικά την άμεση απομάκρυνση , αν είναι δυνατόν, εντός 48 ωρών χιλιάδων μεταναστών από το νησί και την πόλη της Σάμου.   

«Το πρώτο είναι ότι πολύ σύντομα θα έχουμε την ολοκλήρωση του καινούργιου κέντρου και άρα τη μεταφορά και το κλείσιμο του υπάρχοντος και την παράδοσή του στην τοπική κοινωνία» υπογράμμισε ο Πάτροκλος Γεωργιάδης, γενικός γραμματέας μεταναστευτικής πολιτικής στο Samostimes.

Για τα αιματηρά επεισόδια οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 12 συλλήψεις, αναμεσά τους είναι και ένας αλλοδαπός 15 χρόνων που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας.   
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top