Σάμος: Άγρια επεισόδια μεταξύ μεταναστών- Φωτιά στο hot spot- 12 συλλήψεις

Τραυματίες και ανησυχία στο νησί

Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Δευτέρας στη Σάμο, όταν ξέσπασαν άγριες συμπλοκές μεταξύ Σύρων και Αφγανών στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης που βρίσκεται στο Βαθύ. 

Όπως έγινε γνωστό από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σάμου σήμερα Τρίτη, έγιναν 12 συλλήψεις αλλοδαπών, ηλικίας από 15 έως 34 ετών.  Οι έρευνες συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σάμου, ενώ οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία οδηγούνται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σάμου.

Σύροι και Αφγανοί μαχαιρώθηκαν μες στη μέση του δρόμου - φωτογραφία: samos24.gr

Μόρια: Μία νεκρή γυναίκα - Η φωτιά ξεκίνησε από το μαγειρείο

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα επεισόδια ξεκίνησαν κοντά στον δημοτικό κήπο, όταν ομάδες μεταναστών συγκρούστηκαν για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους. 

 

 

Αυτό είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για το προσφυγικό

Οι μετανάστες επιτέθηκαν ο ένας στον άλλον με αιχμηρά αντικείμενα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν στον θώρακα και την πλάτη τρεις Σύροι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του νησιού. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η αστυνομία έχει συλλάβει τους δράστες. 

Ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος κατήγγειλε πως στο ΚΥΤ στο Βαθύ το βράδυ της Δευτέρας έγινε «εξέγερση και η φωτιά είναι μέρος της εξέγερσης».

«Εδώ πλήθος αιτούντων άσυλο έχει βρει καταφύγιο στο κέντρο της πόλης. Έχουμε 7.000 μόνιμους κατοίκους και 5.700 πρόσφυγες», είπε ο κ. Στάντζος στον ΑΝΤ1.

Μετανάστες εγκατέλειψαν το ΚΥΤ την ώρα που ξέσπασε η φωτιά - φωτογραφία: samos24.gr

Λέσβος: Νεκρός 5χρονος - Ήταν μέσα σε χαρτόκουτο και τον παρέσυρε φορτηγό

Ήταν γύρω στις 22:00 το βράδυ, όταν η αστυνομία έλαβε κλήση για συγκρούσεις στην κάτω πύλη του ΚΥΤ στο βαθύ. Λίγα λεπτά αργότερα ξέσπασε φωτιά μέσα στο κέντρο, με αποτέλεσμα να καταστραφούν πρόχειρα καταλύματα και ξύλινες κατασκευές, ενώ συνολικά οχτώ άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα. 

Αρκετοί ήταν οι μετανάστες που έφυγαν από τον καταυλισμό και κατευθύνθηκαν στο παραλιακό μέτωπο του νησιού, ενώ γύρω στη 01:00 η κατάσταση εξομαλύνθηκε. Πρόσφυγες και μετανάστες άρχισαν να επιστρέφουν πίσω στο κέντρο, όπου διαμένουν περίπου 6.300 άτομα. 

Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ εργάζονται πυρετωδώς για να αποκατασταθεί το πρόβλημα που προέκυψε στην ηλεκτροδότηση του καταυλισμού  και της γύρω περιοχής λόγω της φωτιάς. 

Τα σχολεία θα μείνουν σήμερα κλειστά μετά από εντολή του Δημάρχου, εξαιτίας των επεισοδίων και φόβων ότι αυτά θα έχουν συνέχεια. 

Ένταση και στη Λέσβο

Ένταση προκλήθηκε και στη Λέσβο, όταν κάτοικοι του νησιού εμπόδισαν το πλοίο OPEN ARMS της ανθρωπιστικής οργάνωσης «Proactiva», να προσεγγίσει το λιμάνι της Σκάλας Συκαμνιάς. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιοι από τους συγκεντρωμένους, συμβολικά πέταξαν πέτρες προς το πλοίο, το οποίο παραμένει αγκυροβολημένο περί τα 200 μέτρα από το λιμάνι. Στην περιοχή έχουν σπεύσει δυνάμεις της αστυνομίας.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top