Πλατεία Βάθη: Ανακατασκευή κτιρίου για τους πρόσφυγες-Αντιδρούν οι κάτοικοι

Κυβερνητικές πηγές: Η λειτουργία των ξενώνων θα έχει προσωρινό χαρακτήρα

Η κυβέρνηση προσπαθεί να δημιουργήσει περισσότερες θέσεις φιλοξενίας προσφύγων στην ενδοχώρα, προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα hot spot των νησιών. Μια τέτοια δομή ετοιμάζεται να λειτουργήσει στην πλατεία Βάθη. Ο Γιάννης Σωτηρόπουλος συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι όμως αντιδρούν, όπως περιγράφουν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

«Έχω ένα παιδί 11 ετών, το οποίο το πάω στο σχολείο και περνάω πάνω από ναρκομανείς, άστεγους μετανάστες, δεν μπορούμε να κυκλοφορήσουμε πια εδώ πέρα» λέει κάτοικος.

Ξεσηκώθηκαν οι κάτοικοι της πλατείας Βάθη, όταν έμαθαν για ποιο λόγο ανακατασκευάστηκε το 7ο όροφο κτίριο στη γωνία Λιοσίων και Αχαρνών, ακριβώς απέναντι από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. 

«Θα δημιουργηθεί ένα τεράστιο HOT SPOT 4.500 τ.μ,  έχει μέσα κουκέτες με κρεβάτια και θα μιλάμε για 600-700 άτομα !» λέει ο γραμματέας Συλλ. Κατοίκων Αγίου Παύλου - Σταθμού Λαρίσης, Σπύρος Καλαμπόκης.

«Απέναντι από το κτίριο που θέλουν να κάνουν HOT SPOT, στη Χαλκοκονδύλη και Σωκράτους υπάρχει ήδη ένα άλλο "HOT SPOT πεζοδρομίου", ναρκομανών, πορνείας. Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων είχε εδώ τα γραφεία και τα έκλεισαν, γιατί δεν μπορούσε σ΄αυτή την κατάσταση» εξηγεί η Μίνα Παυλίδου.

Κάτοικοι και φορείς της περιοχής καταγγέλλουν ότι με τη λειτουργία αυτού του ξενώνα φιλοξενίας θα δοθεί η "χαριστική βολή" στην ήδη υποβαθμισμένη γειτονιά τους.

«Μια "καθαρίζουν" τα Εξάρχεια τα φέρνουν προς τα κάτω, την άλλη το Πεδίο του Άρεως, τα φέρνουν και αυτά από εδώ, στο "τρίγωνο του διαβόλου', όπως εγώ το ονομάζω» λέει ο Πρόεδρος Συλλ. Κατοίκων Αγίου Παύλου - Σταθμού Λαρίσης.

Αρμόδιες κυβερνητικές πηγές ξεκαθαρίζουν πάντως στο STAR ότι η λειτουργία αυτών των ξενώνων επιδοτείται από τον Ο.Η.Ε και την Ε.Ε. Το πρόγραμμα θα έχει προσωρινό χαρακτήρα, ενώ θα διαμένουν μόνο όσοι έχουν πάρει πολιτικό άσυλο ή έχουν προσφυγικό προφίλ, με στόχο ν' αποσυμφορηθεί η κατάσταση στα HOT SPOT.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top