Μάτι: Νέα μήνυση από τη χήρα Φύτρου - Αναζητά ακόμα δικαίωση

Ξεκληρίστηκε η οικογένειά της

Νέα προσφυγή στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου έκανε η Βαρβάρα Φύτρου, η οποία έχασε τον σύζυγο και τα δύο της παιδιά στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι

Η κυρία Φύτρου στρέφεται κατά στελεχών της Πυροσβεστικής, της αστυνομίας, του πρώην αντιπεριφερειάρχη και της επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης. 

Βαρβάρα Φύτρου:«Η ασυνεννοησία των υπηρεσιών έκαψε τους ανθρώπους μου»

Στην προσφυγή της ζητά να της δοθούν έγγραφα, αλλά και εξηγήσεις γιατί δεν πέταξαν τα ελικόπτερα το μοιραίο εκείνο απόγευμα, όταν οι φλόγες σκότωσαν την οικογένειά της. 

Το συγκλονιστικό μήνυμα της γυναίκας που έχασε σύζυγο και παιδιά στο Μάτι

Η Βαρβάρα Φύτρου υποστηρίζει στη μήνυσή της ότι οι μηνυόμενοι αρνήθηκαν να της χορηγήσουν τα έγγραφα που ζητά, τα οποία θα μπορούσαν να ρίξουν φως στην υπόθεση, «προσβάλλοντας κάθε έννοια δικαίου και νομιμότητας, παραβιάζοντας το καθήκον που τους έχει ορίσει η πολιτεία και διαπράττοντας ποινικά κολάσιμες πράξεις».

Υποστηρίζει ακόμα ότι με την άρνησή τους αυτή επιχείρησαν να αποτρέψουν την αναζήτηση της αλήθειας για να καλύψουν δικές τους εγκληματικές ευθύνες. 

Αυτό που ζητά είναι να της χορηγηθούν αντίγραφα που να εξηγούν τους λόγους καθήλωσης ή έλλειψης των εν λόγω ελικοπτέρων, όπως επίσης και αντίγραφα της επικοινωνίας μεταξύ του νυν αρχηγού της Πυροσβεστικής, Β. Ματθαιόπουλου και του διοικητή υπηρεσίας εναέριων μέσων του Πυροσβεστικού Σώματος Γ. Πορτοζούδη.

Η ίδια υποστηρίζει πως αν είχαν απογειωθεί και τα πέντε ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ. με τηλεβόα για να ενημερώνουν τον κόσμο να απομακρυνθεί από το Μάτι, η οικογένειά της τώρα θα ήταν ζωντανή. 

Παραθέτει επίσης αποσπάσματα καταθέσεων μαρτύρων που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής εξέτασης, επιχειρώντας να καταδείξει το αλαλούμ που επικράτησε στον συντονισμό των αρμόδιων υπηρεσιών. 

Ο δικηγόρος της κυρίας Φύτρου, Β. Καρπενάρος υποστήριξε ότι με τα στοιχεία που προσκόμισε θα προκύψουν και νέοι κατηγορούμενοι και πως τα υφιστάμενα πλημμελήματα θα γίνουν κακουργήματα. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top