Στο έλεος της κακοκαιρίας και η Αττική: Χαλάζι στο κέντρο της Αθήνας

Πού θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες

Στο βίντεο του star.gr βλέπετε τη χαλαζόπτωση στη λεωφόρο Κηφισίας 

Στο έλεος της κακοκαιρίας που πλήττει την Ελλάδα βρίσκεται και η Αττική.  Πριν από λίγο σημειώθηκε ισχυρή χαλαζόπτωση στο κέντρο της Αθήνας. Ωστόσο, διήρκησε για λίγα λεπτά. 

Κακοκαιρία: Πλημμυρισμένα σπίτια, κλειστά σχολεία και κατολισθήσεις

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες του star.gr, το μέγεθος του χαλαζιού ήταν σε μέγεθος μπάλας του γκολφ.

Χαλάζι έπεσε και στο Μαρούσι, την Αγ. Παρασκευή, το Κουκάκι και το Παγκράτι, ενώ προβλήματα δημιουργήθηκαν στα δρομολόγια του προαστιακού μετά από πτώση δέντρου που είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση στο ύψος της Λεύκας. Οι καθυστερήσεις είναι αναπόφευκτες. 

Οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή όλων των πολιτών. Το μέτωπο αυτό της κακοκαιρίας, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αναμένεται να κινηθεί αργά προς τα ανατολικά και να «σαρώσει» σχεδόν το σύνολο της χώρας με εξαίρεση την Κρήτη.

 

 

Παράλληλα, αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα, με συνέπεια να εμφανιστεί το φαινόμενο των λασποβροχών. Μετά τη διέλευση του μετώπου, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ αντίθετα πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες αναμένονται στη Βόρεια Κρήτη.

Τα βίντεο είναι από τα Instagram Stories των: olga_papadopoulou_, xrisanthikal, kiara_karampasi, kristi.endeladze

Ανεμοστρόβιλος στον Ασπρόπυργο

Την ίδια ώρα σημειώθηκε ανεμοστρόβιλος στον Ασπρόπυργο, με τους χρήστες στο Instagram να ανεβάζουν εικόνες από το μετεωρολογικό φαινόμενο. 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top