Κακοκαιρία: Πλημμυρισμένα σπίτια, κλειστά σχολεία και κατολισθήσεις

Ποιες περιοχές θα πληγούν σήμερα

Σοβαρά τα προβλήματα στην Ηγουμενίτσα από την κακοκαιρία - πηγή βίντεο: thespro.gr

Επιδείνωση των καιρικών φαινομένων αναμένεται σήμερα, Παρασκευή, καθώς σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, κατά τόπους ισχυρές. 

Παρακολουθήστε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με την Ε.Μ.Υ. από το Star

Τα φαινόμενα αναμένεται να είναι έντονα όπως και χθες, στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, καθώς από το απόγευμα στο βορειοανατολικό Αιγαίο και τη νύχτα στα Δωδεκάνησα. Αναμένεται επίσης να υπάρχουν τοπικά και χαλαζοπτώσεις. Σε όλη την υπόλοιπη χώρα προβλέπονται βροχές, ενώ από το Σάββατο θα υπάρξει σταδιακή βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ, που μετά το μεσημέρι στα δυτικά και τη Μακεδονία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 5 και στο Ιόνιο από το απόγευμα 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, ενώ αντίθετα, στα νότια θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Αυτά, μία ημέρα μετά τα έντονα φαινόμενα που έπληξαν την δυτική Ελλάδα, αλλά και την Αττική, με μια δυνατή μπόρα.

«Ποτάμια» οι δρόμοι στην Ηγουμενίτσα

Σοβαρά ήταν τα προβλήματα από την κακοκαιρία που έπληξε την Ηγουμενίτσα το απόγευμα της Πέμπτης. 

Σε «ποτάμια» μετατράπηκαν οι δρόμοι στην Ηγουμενίτσα από την καταρρακτώδη βροχή

Όλο το μέτωπο της παραλιακής ζώνης πλημμύρισε, με αποτέλεσμα οι δρόμοι να μετατραπούν σε ποτάμια, προκαλώντας τεράστια προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων. 

Η παραλιακή ζώνη της Ηγουμενίτσας έκλεισε το βράδυ της Πέμπτης λόγω της καταιγίδας - φωτογραφία: epirusgate.gr

Η πυροσβεστική δέχτηκε κλήσεις για άντληση υδάτων από ισόγεια κατοικιών, ενώ λόγω των ισχυρών ανέμων έμεινε κλειστή η πορθμειακή γραμμή Ηγουμενίτσα-Λευκίμμη. 

Κατέρρευσε οδόστρωμα στον Ζάλογγο

Προβλήματα στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο έχει προκαλέσει η έντονη βροχόπτωση, η οποία συνεχίζεται από χθες το βράδυ στο Νομό Ιωαννίνων, ενώ από θαύμα γλίτωσε ένας 80χρονος όταν κατέρρευσε το οδόστρωμα στον Κάτω Ζάλογγο, την στιγμή που βρισκόταν στο σημείο της κατολίσθησης με το αυτοκίνητο του.

Το οδόστρωμα στον Κάτω Ζάλογγο κατέρρευσε μέσα στον οικισμό και ο ηλικιωμένος που είχε τύχη βουνό απεγκλωβίστηκε από τους συγχωριανούς του.

Κατολισθήσεις έχουν σημειωθεί σε πολλά  σημεία από τα Τζουμερκα έως την Κόνιτσα

Από το πρωί μηχανήματα της Περιφέρειας Ηπείρου εργάζονται για την αποκατάσταση των προβλημάτων σε πολλά σημεία του ορεινού επαρχιακού δικτύου. 

Το πρωί υπήρξε επίσης διακοπή ηλεκτροδότησης στην περιοχή της Ζίτσας, που αποκαταστάθηκε.     

Προβλήματα και κλειστά σχολεία στην Κεφαλονιά

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η έντονη νεροποντή και στην Κεφαλονιά. Τα μεγαλύτερα εντοπίζονται κυρίως στο χωριό Νύφι, όπου τόνοι λάσπης έχουν αποκλείσει πολλά σπίτια. 

Για μία ακόμα φορά η Αγία Ευφημία βρέθηκε στο έλεος της κακοκαιρίας - φωτογραφία: kefaloniapress.gr

Μηχανήματα του δήμου και της Αντιπεριφέρειας προσπαθούν να αποκαταστήσουν τα προβλήματα, ενώ τόνοι λάσπης έχουν καλύψει δρόμους και αυλές στην Πύλαρο. Η πυροσβεστική δέχθηκε κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων στην Αγία Ευφημία που για τρίτη φορά πλήττεται από τα καιρικά φαινόμενα , ενώ κλειστοί – με εντολή της αστυνομίας – είναι οι δρόμοι από Κρεμμύδι προς Καταλειό και από Μαρκόπουλο προς Κατελειό, καθώς έχουν πέσει κολώνες της ΔΕΗ από την κακοκαιρία. 

Οι κάτοικοι προσπαθούσαν να σπάσουν το στηθαίο της παραλίας για να φύγει η λάσπη στη θάλασσα - φωτογραφία: kefaloniapress.gr

Λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρος Τραυλός, έδωσε εντολή να παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία στον Νομό. 

Προβλήματα στην Κέρκυρα

Η ισχυρή βροχόπτωση που έπληξε όλο το νησί, μετέτρεψε τους δρόμους, κυρίως στο επαρχιακό δίκτυο, σε ποτάμια, ενώ πλημμύρισε και το Κέντρο Υγείας που βρίσκεται 18 χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας. 

Προβλήματα υπάρχουν και στην ηλεκτροδότηση αρκετών περιοχών.

Καταστροφές και στην Αιτωλοακαρνανία

Σπίτια, επιχειρήσεις, γεωργικές και κτηνοτροφικές μονάδες, κυρίως στην περιοχή Λεσινίου Αιτωλοακαρνανίας πλημμύρισαν από τις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν την περιοχή την Πέμπτη. 

Πλημμύρισαν σπίτια και προκλήθηκαν ζημιές από την κακοκαιρία στην Αιτωλοακαρνανία - φωτογραφία: agrinionews.gr

Ο δήμος Μεσολογγίου υπέβαλε αίτημα, προκειμένου να κηρυχθεί η τοπική κοινότητα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Το Μεσολόγγι κηρύχτηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης - φωτογραφία: agrinionews.gr

Στο μεταξύ, τις περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας που αντιμετώπισαν πλημμυρικά φαινόμενα επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης.

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές με σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές από τις προμεσημβρινές ώρες, οι οποίες αργά τη νύχτα θα περιοριστούν στη Θράκη. Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Θρακικό τοπικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία και από τα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς μέχρι 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ. Άνεμοι: Αρχικά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα στο Ιόνιο θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 6 και το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που πιθανώς στη Θεσσαλία να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση τις βραδινές ώρες. Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως τις απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη 3 με 4 βαθμούς υψηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα από τα βόρεια θα αυξηθούν, θα σημειωθούν τοπικές βροχές οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές στο βορειοανατολικό Αιγαίο και τη νύχτα στις υπόλοιπες περιοχές. Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση αργά τη νύχτα. Θερμοκρασία: Από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση τις βραδινές ώρες. Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση από αργά το απόγευμα. Άνεμοι: Αρχικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση, ενισχυόμενοι το βράδυ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top