Πατροκτόνος Ζακύνθου: Μου έλεγε «κάνε μου κατάσταση με τη αδερφή σου»

«Ένα πρωί μου έσκισε τα ρούχα και με έβαλε να ζητιανέψω»

Το φρικτό οικογενειακό δράμα, που έζησε, εξομολογήθηκε ο 27χρονος Αλέξης από τη Ζάκυνθο, ο οποίος σκότωσε τον πατέρα του με τρεις σφαίρες τον Μάιο του 2018.

«Απ' όταν άρχισα να καταλαβαίνω τη ζωή μου, έχω μνήμες με βασανιστήρια από τον πατέρα μου», είπε στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη «Μεσάνυχτα». 

«Τον έτρεμα, ακόμα και πριν κάνω ό,τι κάνω, τον φοβόμουν αυτό τον άνθρωπο. Πολλές φορές κλειδωνόταν στις τουαλέτες η μητέρα μου, να γλιτώσει και εμείς φωνάζαμε κλαίγαμε, ουρλιάζαμε και θυμάμαι χαρακτηριστικά τον πατέρα μου να λέει "θα βγει η μάνα σας, δεν θα βγει; Θα δείτε τι θα της κάνω"», εξομολογήθηκε ο 27χρονος άνδρας.

Όπως είπε, είχαν πολλές καταγγελίες στο Χαμόγελο του Παιδιού, στην Πρόνοια, στην αστυνομία, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

«Ένα βράδυ έφαγα πάρα πολύ ξύλο σε έναν μεγάλο καβγά και έφυγα κρυφά από το σπίτι, αφήνοντας ένα σημείωμα στον πατέρα μου. Δεν έχω να θυμάμαι τίποτα κάλο από τον πατέρα μου», είπε και συνέχισε: ««Ήρθε την επόμενη ημέρα στο σπίτι του πατριού μου για να με βρει. Δεν βγήκα να τον δω και έφυγε. Ο πατέρας μου παντρεύτηκε ξανά με μια γυναίκα από την Ρουμανία και έκανε δυο παιδιά. Ήμουν σίγουρος το ότι έχω περάσει εγώ και τα μεγαλύτερα αδέρφια μου το πέρναγαν και εκείνα. Η μητέρα τους έφυγε από την ζωή. Ήταν 6-7 χρονών και με αγαπούσαν πολύ, έκλαιγαν κάθε φορά που έφευγα και με ρωτούσαν αν θα ξαναπάω. Όσο ήταν η μητέρα τους στη ζωή ήξερα πως ήταν καλά. Εκτός από αυτό που έβλεπα στο σπίτι που ήταν μια τρώγλη, ένα απόγευμα πήγα να τα δω και κάποια στιγμή βρίσκω την ευκαιρία και ρωτάω το κοριτσάκι τι έχεις γιατί ήταν αναστατωμένο και μου λέει "πονάω"».

«Μακάρι να μην είχα φτάσει ποτέ στο σημείο να σκοτώσω τον πατέρα μου. Ο πατέρας μου είχε έμμονη με τη μεγάλη μου αδελφή και μου ζητούσε να την πάω στο σπίτι του. Με παρακάλαγε και μου έλεγε συνέχεια και στο τηλέφωνο "κάνε μου κατάσταση με την αδερφή σου". Σε καμία περίπτωση δεν στηρίζω την αυτοδικία. Όλα αυτά τα χρόνια ζούσα μια κόλαση και τώρα νιώθω ότι θέλω να φτιάξω τη ζωή μου», εξομολογήθηκε ο Αλέξης Μίχος.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top