Μιχάλης Δημητρακόπουλος στο STAR: «Ευθύνη για τα λούνα παρκ έχουν οι δήμοι»

«Το συγκεκριμένο μηχάνημα είναι ακατάλληλο για παιδιά»

Μετά τις χθεσινές δηλώσεις του δικηγόρου της ιδιοκτήτριας του Λούνα παρκ, Χρήστου Νάστου, στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR, ότι υπάρχει νομικό κενό όσον αφορά στις σχετικές άδειες, στο δελτίο μίλησε ο γνωστός δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος, συνήγορος της άτυχης 13χρονης που έχασε τη ζωή της στον Αλμυρό.

Όσα δήλωσε ο δικηγόρος της ιδιοκτήτριας του λούνα παρκ στο STAR

Στην ερώτηση της Κατερίνας Παναγοπούλου αν δεν υπάρχει κανένα νομικό πλαίσιο για τη λειτουργία των λούνα παρκ, όπως ισχυρίστηκε στον «αέρα» ο κ. Νάστος, ο κ. Δημητρακόπουλος ήταν ξεκάθαρος πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Μάλιστα, υπενθύμισε ότι υπήρξε και παλιότερο περιστατικό με το ίδιο μηχάνημα του λούνα παρκ. «Ο Άρειος Πάγος έχει κρίνει ότι το συγκεκριμένο μηχάνημα είναι ακατάλληλο για παιδιά» δήλωσε.

Στην ερώτηση για το ποιος ελέγχει τα λούνα παρκ, απάντησε: «Η νομοθεσία λέει, επειδή αυτά είναι περιοδεύοντα λούνα παρκ, θα πρέπει ο δήμος πριν δώσει άδεια να εξετάσει αν τα μηχανήματα αυτά πληρούν τις προϋποθέσεις κι αν είναι ασφαλή. Πρώτη ευθύνη έχουν οι δήμοι». Ο δικηγόρος τόνισε πως θα πρέπει κατά τη διάρκεια λειτουργίας των συγκεκριμένων χώρων αναψυχής, οι δήμοι να στέλνουν πραγματογνώμονες για να ελέγχουν αν γίνεται σωστή λειτουργία των μηχανημάτων. «Μπρος στο βωμό του κέρδους προσλαμβάνονται άτομα που δεν έχουν τις γνώσεις να χειριστούν τα μηχανήματα».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην οικογένεια της 13χρονης κοπέλας που βρήκε τραγικό θάνατο στον Αλμυρό, λέγοντας πως η ζωή σε αυτούς είναι σαν να έχει τελειώσει!

Αποκάλυψη STAR - Το μοιραίο παιχνίδι στον Αλμυρό δεν είχε «κόφτη»

Κλείνοντας μίλησε και για την έλλειψη «κόφτη» στο μοιραίο μηχάνημα, αλλά και στην αλλαγή που πρέπει να γίνει στον νόμο περί αμέλειας όσον αφορά στους θανάτους ανηλίκων.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top