Φονική πυρκαγιά στο κολαστήριο της Μόριας - Απανθρακώθηκαν μητέρα και μωρό!

Έκρυθμη η κατάσταση - Ζημιές σε πυροσβεστικά οχήματα

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής στις 16:45 στη Μόρια, προκαλώντας πανικό στους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Στη «διπλή» πυρκαγιά έχασαν τη ζωή τους μία μητέρα αφγανικής καταγωγής και το μωρό της.

Για δύο νεκρούς στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στη Μόρια κάνουν λόγο τα μέχρι στιγμής στοιχεία και πληροφορίες που έχει η Αστυνομία.

Περα απο τη νεκρή γυναικα που απανθρακώθηκε, εχουν μεταφερθεί στο νοσοκομειο της Μυτιλήνης πεντε τραυματίες μετανάστες. Όσον αφορα στο θάνατο του βρέφους της, οι πληροφορίες αναφέρουν οτι η γυναικα γέννησε μεσα στο κοντέινερ λίγες ώρες νωρίτερα και κάηκαν και οι δυο οταν εκδηλώθηκε η πυρκαγιά.

Εικόνες από τη φωτιά δημοσίευσε στο Facebook ο Ihab Abassi, μέλος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα

Η γυναίκα που απανθρακώθηκε και κατά πληροφορίες είναι Αφγανή όπως ταυτοποιήθηκε από τα προσωπικά της αντικείμενα, ωστόσο ακόμα δεν έχει γίνει ταυτοποίηση με DNA.

Έκρυθμη η κατάσταση στον καταυλισμό

Παρά το γεγονός ότι η φωτιά έσβησε, στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης επικράτησε γενικευμένη αναταραχή.

Μετά την εκδήλωση της φωτιάς, ξέσπασαν επεισόδια ανάμεσα σε ομάδες προσφύγων και μεταναστών και αστυνομικών δυνάμεων, που πέταξαν δακρυγόνα. Ομάδα προσφύγων προσπάθησε να καταλάβει το κέντρο κράτησης, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν στο σημείο.

Εντύπωση προκάλεσε η ανακοίνωση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, που έκανε λόγο για δύο φωτιές, με διαφορά 20 λεπτών, τη μία εκτός του καταυλισμού και τη δεύτερη σε κοντέινερ.

Ήταν δύο οι φωτιές

Όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία, στην περιοχή ξέσπασαν δύο φωτιές, η «πρώτη στις 16:45 ώρα περίπου σε απόσταση 400 περίπου μέτρων εξωτερικά του Κέντρου, η οποία κατασβέσθη από τις πυροσβεστικές δυνάμεις και η δεύτερη 20 περίπου λεπτά αργότερα εντός του ΚΥΤ».

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές το απόγευμα της Κυριακής, όλα ξεκίνησαν όταν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που φιλοξενούνται στη δομή εξεγέρθηκαν, συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις και έβαλαν φωτιές εντός και εκτός του καταυλισμού, ζητώντας να φύγουν από εκεί.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top