Τι θα γίνει με την 19χρονη που γέννησε με πλαστή ταυτότητα

Πού βρίσκεται το μωρό της

Σε 8 μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε η 19χρονη Ρομά που πήγε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας για να γεννήσει με την ταυτότητα άλλης γυναίκας.

Η νεαρή κοπέλα που είναι ήδη μητέρα τριών παιδιών, κρίθηκε αθώα για την παράνομη υιοθεσία και την ψευδή δήλωση, αλλά καταδικάστηκε σε 8 μήνες φυλάκισης για το αδίκημα υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης.

Νίκαια: «Ήθελε να δώσει το μωρό της για να ζήσει καλύτερα»

Τι θα γίνει με το μωρό

Το νεογνό φιλοξενείται προσωρινά στο Τμήμα Νεογνών του Γενικού Κρατικού στη Νίκαια, με προφορική εντολή της εισαγγελέως ανηλίκων Πειραιά.

Το μωράκι χαίρει άκρας υγείας, ενώ η δικηγόρος της, κυρία Βούλα Δημητριάδου δήλωσε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», πως αναμένεται να επισκεφτεί ξανά την εισαγγελέα και να κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για να γίνει μία κοινωνική έρευνα και να διαπιστωθεί υπό ποιες συνθήκες διαβιούν τα υπόλοιπα παιδιά της οικογένειας.Τέλος η δικηγόρος της τόνισε πως, παρά τα όσα ακούστηκαν, «η 19χρονη δεν παίρνει κάποιο επίδομα από την Πολιτεία».

Το χρονικό της υπόθεσης

Η 19χρονη που φέρεται να ήταν σε απόγνωση, πήγε στις αρχές Σεπτεμβρίου στο Κρατικό Νίκαιας, προκειμένου να γεννήσει το τέταρτο μωρό της.

Στο προσωπικό του νοσοκομείου έδωσε πλαστή ταυτότητα, κάτι που έγινε γρήγορα αντιληπτό και της έκαναν την παρατήρηση, λέγοντάς της πως δε μοιάζει με το πρόσωπο της φωτογραφίας. Η ίδια ομολόγησε αμέσως στις Αρχές την αλήθεια, υποστηρίζοντας πως την πλαστή ταυτότητα της την είχε δώσει μία 30χρονη Ρομά, η οποία δεν είχε δικά της παιδιά και ήθελε να μεγαλώσει εκείνη το νεογέννητο μωρό επειδή η 19χρονη είχε οικονομικές δυσκολίες.

«Της είπα “ναι”. Είπαμε μόλις γεννήσω να μου δώσει την ταυτότητά της για να πάει στο όνομά της κατευθείαν. Δε μου έδινε όλο αυτό το διάστημα χρήματα, παρά μόνο με βοηθούσε δίνοντάς μου τρόφιμα» λέει η 19χρονη. Η νεαρή Ρομά τόνισε πως «δεν πούλησα το μωρό. Θα το έδινα για να έχει μία καλύτερη ζωή»

Η 19χρονη κοπέλα φέρεται να αντιμετωπίζει σοβαρές οικονομικές δυσκολίες. Παντρεύτηκε στα 15 της και από το 2015 μέχρι σήμερα έφερε στον κόσμο τέσσερα παιδιά. Οι γονείς της είναι στη φυλακή, ενώ ο σύζυγός της την παράτησε και παντρεύτηκε άλλη γυναίκα. 

«Τα δύο κοριτσάκια μας (ηλικίας 4,5 ετών και 2,5 ετών) τα έχει αυτός και το αγοράκι (3 ετών) το έχω εγώ» είχε εξηγήσει στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» η 19χρονη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top