Λεωφόρος Μεσογείων: Ξεκίνησε το ξήλωμα των παράνομων πινακίδων

«Μηδενική ανοχή» τόνισε ο Γιώργος Πατούλης

Το πρωί του Σαββάτου ξεκίνησε η επιχείρηση αφαίρεσης των παράνομων πινακίδων από τη λεωφόρο Μεσογείων, υπό τον συντονισμό του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη.

Συνεργεία της περιφέρειας, των Δήμων και της Τροχαίας, με καλαθοφόρα και ειδικά οχήματα σήμανσης, αφαίρεσαν παράνομες διαφημιστικές πινακίδες, αφίσες και κάθε διαφημιστικό υλικό που υπάρχει σε κόμβους κεντρικών οδικών αρτηριών της Αττικής.

Περιφέρεια Αττικής: Επιχείρηση "σκούπα" στις παράνομες πινακίδες

«Παρών» στο ξήλωμα των παράνομων πινακίδων ο Γιώργος Πατούλης

Σε αρκετά σημεία, (πχ. Λ. Μεσογείων και Λ. Κηφισίας), παρατηρήθηκε ότι είχαν σπεύσει να τα απομακρύνουν οι ίδιοι οι διαφημιστές ή διαφημιζόμενοι, φοβούμενοι τα πρόστιμα.

Τη διαδικασία πέραν του περιφερειάρχη, επέβλεπαν ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλης και η εντεταλμένη σύμβουλος Τεχνικών Έργων Ευρώπη Κοσμίδη. Από το πρωί στο έργο συνέδραμαν με συνεργεία των δήμων τους και οι δήμαρχοι Παπάγου Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος και Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σαββατοκύριακου

Συνεργεία αφαιρούν από κεντρικές οδικές αρτηρίες τις παράνομες πινακίδες

Πατούλης: «Μηδενική ανοχή»

Ο περιφερειάρχης Αττικής διεμήνυσε με σαφήνεια σε όσους παρανομούν ότι δεν θα επιτρέψει να συνεχιστεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση.

«Η αφαίρεση των παράνομων πινακίδων ξεκίνησε. Θα συνεχίσουμε μέχρι να καθαρίσουμε όλη την Αττική. Στην προσπάθεια αυτή έχουμε βασικούς συμμάχους και συνεργάτες του δημάρχους. Πρώτος και δεύτερος βαθμός θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε προς όφελος των πολιτών για όλα τα θέματα που αφορούν την υγεία τους, το περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Δίνουμε ηχηρό μήνυμα πως η Περιφέρεια Αττικής, θα αλλάξει πρόσωπο. Ξεκαθαρίζουμε ότι δε θα δείξουμε καμία ανοχή σε όσους ρυπαίνουν το περιβάλλον και απειλούν τις ζωές των πολιτών».

Ξεκίνησε το Σάββατο το ξήλωμα των παράνομων πινακίδων

Σημειώνεται ότι η επιχείρηση αφαίρεσης των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες, σε συνεργασία με τους δήμους των περιοχών που υπάρχουν κεντρικές οδικές αρτηρίες.

Στην επόμενη φάση έχει ήδη συμφωνηθεί οι παραβάτες να παραπέμπονται στη δικαιοσύνη. Επιπλέον οι παράνομες διαφημιστικές πινακίδες δυσχεραίνουν σημαντικά και το έργο του κέντρου διαχείρισης της κυκλοφορίας καθώς αποκρύπτουν το οδόστρωμα με συνέπεια οι κάμερες ασφαλείας να μην μπορούν να κάνουν σωστή λήψη.

Ο Γιώργος Πατούλης συντόνιζε την επιχείρηση 

Οι δηλώσεις του Περιφερειάρχη Αττικής στα ΜΜΕ 
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top