Λίμνη Κορώνεια: Χιλιάδες νεκρά ψάρια ξεβράστηκαν στην ακτή

To βάθος της λίμνης έφθανε τα 3 μ.- Σήμερα είναι λίγα εκατοστά

Η λίμνη Κορώνεια σβήνει. Πέφτει δραματικά η στάθμη του νερού με αποτέλεσμα χιλιάδες ψάρια να έχουν εκβραστεί τις τελευταίες ημέρες στην ακτή.

Οι κάτοικοι ανησυχούν από την έντονη δυσοσμία που έχει προκληθεί και δεν είναι η πρώτη φορά. Η εικόνα αποκρουστική. Χιλιάδες ψάρια, κυρίως γριβάδια και πεταλούδες, νεκρά γύρω από τη λίμνη Κορώνεια, η οποία βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Θεσσαλονίκη στην περιοχή Λαγκαδά.

Κλιμάκιο της κτηνιατρικής και του φορέα διαχείρισης της λίμνης Κορώνειας παίρνουν δείγματα για τοξικολογικές εξετάσεις.

Πριν από 5-6 χρόνια το βάθος της λίμνης έφθανε τα 3 μέτρα. Σήμερα είναι λίγα εκατοστά. Η αιτία όπως υποστηρίζουν οι υπεύθυνοι είναι η ανομβρία και η μη συντήρηση των έργων για να διοχετεύεται το νερό. Αποτέλεσμα του φαινομένου είναι τα χιλιάδες ψάρια να μην έχουν  οξυγόνο και να εκβράζονται.

Οι κάτοικοι πάντως στο χωριό Άγιος Βασίλειος φοβούνται για αρρώστιες καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που ξεβράζονται χιλιάδες ψάρια.

Πριν ξεκινήσουν τα σοβαρά προβλήματα απώλειας υδάτων ήταν η τέταρτη μεγαλύτερη φυσική λίμνη σε έκταση στην Ελλάδα. Το πρόβλημα ξεκίνησε όπως λένε οι αρμόδιοι όταν άρχισαν να τη ρυπαίνουν οι παραλίμνιες βιοτεχνικές δραστηριότητες.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, επισκέφθηκε πριν από λίγες ημέρες τη λίμνη και ανακοίνωσε ένα master plan για τη γρήγορη αποκατάσταση του οικοσυστήματος.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top