Τραγωδία Γλυκά Νερά: Οι γονείς θα αποφασίσουν για την τύχη του ροτβάιλερ

Τι είπε στο star.gr ο κτηνίατρος της φιλοζωικής που παρέλαβε το σκυλί

το ροτβάιλερ που επιτέθηκε στο μωρό

Μουδιασμένη παραμένει η κοινή γνώμη μετά από την τραγωδία που σημειώθηκε την Πέμπτη στα Γλυκά Νερά, όταν ένα ροτβάιλερ επιτέθηκε και σκότωσε ένα μωράκι δύο μηνών. Το σκυλί το παρέλαβε το Φιλοζωικό Κέντρο Κορωπίου, η οποία αναμένει την απόφαση του εισαγγελέα. 

Σε άσχημη κατάσταση η μητέρα του βρέφους: «Το ροτβάιλερ έσκισε τη σίτα»

Το star.gr μίλησε με τον κτηνίατρο του Φιλοζωικού Κέντρου Κορωπίου, Τ. Κανούρη, ο οποίος έχει ήδη συντάξει την αξιολόγησή του για τη συμπεριφορά του ζώου και την έχει καταθέσει στην αστυνομία. 

Γλυκά Νερά: Αυτό είναι το ροτβάιλερ που κατασπάραξε το βρέφος

Αν και η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης και ο ίδιος δεν μπορούσε να πει λεπτομέρειες για την υπόθεση, ανέφερε πως το ροτβάιλερ που επιτέθηκε στο άτυχο βρέφος ήταν ήρεμο όταν το παρέλαβαν την Πέμπτη και παρέμενε ήρεμο μέχρι και σήμερα. Πρόσθεσε ακόμα πως φαίνεται για σκύλο που έχει δεχθεί εκπαίδευση και ξεκαθάρισε πως οι συνθήκες που το οδήγησαν να έχει αυτή τη φονική αντίδραση βρίσκονται υπό διερεύνηση. 

Είναι όλα τα ροτβάιλερ επιθετικά; 

Πρόκειται για άγρια σκυλιά, μας απαντά ο κ. Κανούρης, εξηγώντας τον λόγο: 

«Τα ροτβάιλερ είναι μια ράτσα που φτιάχτηκε για να είναι φύλακας, επομένως, ναι, είναι άγρια σκυλιά και κάποια στιγμή εκδηλώνουν τα ένστικτά τους. Στην Αγγλία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχει απαγορευτεί και η αναπαραγωγή και η εισαγωγή της συγκεκριμένης ράτσας. Αυτό όμως δε σημαίνει πως κάθε σκύλος αυτής της ράτσας έχει αυτά τα χαρακτηριστικά», είπε.

Σημείωσε ακόμα πως ένας τέτοιος σκύλος δεν είναι απαραίτητο πως θα πρέπει να βρίσκεται σε έναν κήπο ή μία αυλή, αλλά θα μπορούσε να μείνει και μέσα σε ένα διαμέρισμα αν αυτό ήταν μεγάλο. 

«Η συμπεριφορά του συγκεκριμένου σκύλου που πήραμε χθες δεν ήταν η συμπεριφορά ενός άγριου ζώου. Φαίνεται ότι είναι ένα σκυλί που έχει εκπαιδευτεί και μέχρι τώρα δεν είχε δημιουργήσει πρόβλημα», είπε ο κ. Κανούρης. 

Όσο για το τι προβλέπει ο νόμος αν ένα σκυλί επιτεθεί σε άνθρωπο ή σε άλλο ζώο, ο κ. Κανούρης τόνισε:

«Στη συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται για δεσποζόμενο ζώο. Αυτό σημαίνει πως αν ο ιδιοκτήτης αποφασίσει ότι πρέπει να θανατωθεί δεν μπορεί κανείς να κάνει τίποτε άλλο από το να σεβαστεί την απόφαση αυτή. Γενικά αν ένα ζώο επιτεθεί σε άνθρωπο ή σε άλλο ζώο γίνεται εκτίμηση του ζώου, μπορεί να υιοθετηθεί από κάποιον, ο οποίος όμως θα γνωρίζει ότι είναι άγριο και επιθετικό και από εκεί και πέρα αν δεν βρεθεί κάποιος το ζώο θανατώνεται», είπε. 

Στην προκειμένη περίπτωση σχηματίζεται δικογραφία για αναίτια επίθεση ζώο σε άνθρωπο. Ο εισαγγελέας αναμένεται να αποφασίσει σήμερα για την τραγική αυτή υπόθεση, την ώρα που οι γονείς σηκώνουν τον δικό τους «σταυρό» και όλη η οικογένεια είναι συγκλονισμένη από τον χαμό του μωρού. 

Ρεπορτάζ: Ευαγγελία Ντούρου
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top