Μετρό: Θα μειωθεί ο χρόνος αναμονής των επιβατών - Το σχέδιο του Υπουργείου

Τι λέει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών στο Star

Διχάζει τη Θεσσαλονίκη το πολύπαθο έργο του μετρό. Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στο Kεντρικό Δελτίο του Star και τον Άρη Λάμπο, ξεκαθαρίζει το τοπίο. Μάλιστα, προανήγγειλε μείωση του χρόνου αναμονής για τους επιβάτες του μετρό στην Αθήνα.

Στη γραμμή 1 η αναμονή τις ώρες αιχμής πέρυσι ήταν 6 λεπτά και το καλοκαίρι έφτανε και τα 10 λεπτά. Έχει πέσει στα 5.30 και αναμένεται να μειωθεί κι άλλο.

Στη γραμμή 2 του μετρό η αναμονή πέρυσι ήταν 4.45 λεπτά. Το καλοκαίρι σε ώρες αιχμής έφτανε συχνά και τα 10 λεπτά. Φέτος έχει μειωθεί στα 4.15.

Στη γραμμή 3 η αναμονή ήταν και παραμένει στα 4.30 λεπτά.

«Μέσα σε λιγότερο από δυο μήνες, όπως είχαμε υποσχεθεί στο επιβατικό κοινό, ρίξαμε τις χρονοαποστάσεις κάτω από τα 5 λεπτά στους συρμούς του μετρό. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από αυτό. Θέλουμε σε πρώτη φάση να δούμε πόσους νέους συρμούς, οι οποίοι αυτή τη στιγμή δε βρίσκονται στην κυκλοφορία, -γιατί ένα 30%  των συρμών είναι εκτός κυκλοφορίας- μπορούμε να φέρουμε σε πλήρη λειτουργία. Σκοπός είναι οι χρονοαποστάσεις να μειωθούν ακόμα περισσότερο» δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών στο Star.

Προκειμένου να αυξηθεί η συχνότητα των δρομολογίων η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ σκοπεύει να ενισχύσει τον στόλο με περισσοτέρους συρμούς.
Μάλιστα προχωράει η επέκταση της γραμμής 3 προς τον Πειραιά με την προσθήκη των σταθμών: Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός, Νίκαια, Μανιάτικα.

Την ώρα ωστόσο που το μετρό στην Αθήνα ρολλάρει, το μετρό Θεσσαλονίκης φρενάρει. Ο λόγος; Το τι θα γίνει με τα αρχαία που βρίσκονται στον σταθμό Βενιζέλου. 

«Το μετρό της Θεσσαλονίκης θα λειτουργήσει ενιαίο το 2023. Ό,τι άλλο έχει ακουστεί, γραφτεί ή υποστηριχθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ ανήκει στο πεδίο της εικονικής πραγματικότητας» επισημαίνει ο Κώστας Καραμανλής. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top