Ποια σχολεία δε θα λειτουργήσουν την Τετάρτη

Τα παιδιά θα κάνουν μάθημα σε διπλανά σχολεία

Δείτε στο video τι μετέδωσε η εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί»

Μπορεί όλα να είναι έτοιμα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ωστόσο υπάρχουν ακόμα κάποια σχολικά κτίρια που δε θα λειτουργήσουν την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, λόγω ζημιών από τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ που έγινε τον περασμένο Ιούλιο στη Μαγούλα.

Ξεκινά η σχολική χρονιά: Όλες οι αλλαγές σε Δημοτικά και Λύκεια

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά και μαζί της και οι έλεγχοι του ΕΦΕΤ

Σύμφωνα με την το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά αύριο είναι στο Χαϊδάρι, την Πετρούπολη, το Νέο Ηράκλειο και το Αιγάλεω.

"Έχουμε φροντίσει τα παιδιά να πάνε σε όμορα σχολεία, σε διπλανά δηλαδή σχολεία. Δε θα έχουμε μετακινήσεις παιδιών. Το 17ο Δημοτικό Αιγάλεω θα πάει ακριβώς δίπλα που είναι το 2ο Γυμνάσιο, που είναι σχεδόν συστεγαζόμενα. Το 7ο Δημοτικό Αιγάλεω θα πάει δίπλα, που είναι το 4ο Γυμνάσιο και το 11ο Δημοτικό θα πάει στο 20ό Δημοτικό σχολείο Αιγάλεω", δήλωσε ο Σταύρος Αδάμης, Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας.

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Αιγάλεω, Νίκος Ασημακόπουλος, δήλωσε ότι τέσσερα έως πέντε σχολεία παρουσίασαν προβλήματα και πρόσθεσε πως έχουν βρεθεί λύσεις σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. «Προέχει η ασφάλεια των μαθητών και καθηγητών και στη συνέχεια, εφόσον είμαστε σίγουροι και έχουμε τις υπογραφές των μηχανικών, θα μπορέσουμε να επιδιορθώσουμε τις ζημιές», ανέφερε.

Δείτε στο video το ρεπορτάζ του δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1

Ποια σχολεία δε θα λειτουργήσουν στις Αχαρνές

Σύμφωνα με τον κο Απ. Παπαγιανόπουλο, Πρόεδρο των Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ανατολική Αττική, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί», μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει γίνει αντισεισμικός έλεγχος και δεν έχει δοθεί χαρτί καταλληλότητας σε καμία σχολική μονάδα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (δημοτικά και νηπιαγωγεία).

  • 4ο Δημοτικό Σχολείο στο οποίο οι εργασίες ξεκίνησαν χθες στις 17:00 το απόγευμα
  • Το 6ο και το 12ο Δημοτικό Σχολείο θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα μετά από επίσημη ενημέρωση του Δήμου.
  • Στο 23ο Δημοτικό Αχαρνών τα τζάμια κρέμονται και δεν έχει γίνει ούτε μία εργασία.
  • Το 1ο Δημοτικό Θρακομακεδόνων 
  • Το 8ο Δημοτικό Αχαρνών όπου είναι ακόμα σε εξέλιξη τα βαψίματα.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top