84η ΔΕΘ: Γιατί γέμισε με μικρούς ελέφαντες η Θεσσαλονίκη

«Όλοι κοιτάζουν... προς την ίδια κατεύθυνση»

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στη Θεσσαλονίκη για την έναρξη της 84ης Διεθνούς Έκθεσης, που θα εγκαινιαστεί το ερχόμενο Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου.

Η συμπρωτεύουσα έχει ήδη γεμίσει με μικρούς ελέφαντες, οι οποίοι έχουν στολιστεί στα σύρματα  πάνω από τους κεντρικούς δρόμους του κέντρου της Θεσσαλονίκης. Κι αν αναρωτιέστε τι συμβολίζουν οι ελέφαντες… σας θυμίζουμε ότι φέτος είναι τιμώμενη χώρα η Ινδία κι έτσι η 84η ΔΕΘ έχει άρωμα… Ασίας. 

Τα συνεργεία τοποθετούν ομοιώματα ελεφάντων στην πλατεία Αριστοτέλους, στην οδό Τσιμισκή και στις οδούς περιμετρικά της ΔΕΘ, σε γαλάζιο, ροζ και πράσινο χρωματισμό. «Ήδη κρεμάστηκαν περισσότερα από 300 ελεφαντάκια στις περιοχές των οδών Αγγελάκη, Τσιμισκή, 3ης Σεπτεμβρίου και Εγνατία και στις πλατείες ΧΑΝΘ και Σιντριβανίου, ενώ στον πεζόδρομο της Πλατείας Αριστοτέλους θα αναρτηθούν ινδικά... σκουλαρίκια (λάβαρα). Συνολικά τα ελεφαντάκια αναμένουμε να φτάσουν τα 500. Ο τρόπος δε, με τον οποίο έχουν τοποθετηθεί δεν είναι τυχαίος. Είναι σε τέτοια διάταξη, ώστε να βαδίζουν όλα προς το σήμα της φετινής ΔΕΘ, που είναι τοποθετημένο στο κέντρο κάθε παράταξης, γιατί αυτό θεωρείται πως φέρνει τύχη» σημείωσε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo AE, Κυριάκος Ποζρικίδης.

Σημειώνεται ότι οι ελληνικές εξαγωγές στην Ινδία έχουν αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top