Αίγιο: Με βαριά κατάθλιψη και εκτός θητείας για έξι μήνες ο 28χρονος

«Προσπάθησε να αυτοκτονήσει, αυτοτιμωρούμενος για το συμβάν»

Στο ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου του Star το πόρισμα του ιατροδικαστή

Ο ένας εκ των δικηγόρων του 28χρονου έφεδρου αξιωματικού, Αλέξης Κούγιας, έκανε σήμερα γνωστό με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το δικηγορικό του γραφείο ότι ο οδηγός που προκάλεσε το θανατηφόρο τροχαίο στο Αίγιο, πάσχει από βαριά κατάθλιψη και οι γιατροί αποφάσισαν τη διακοπή της θητείας του για έξι μήνες.

Κούγιας για τροχαίο Αιγίου: O εξωδικαστικός συμβιβασμός δεν είναι αδυναμία

Αίγιο: Αναλαμβάνει και ο Κούγιας - Ζητά επαφή με την οικογένεια των θυμάτων

Αίγιο: Σε κλίμα οδύνης η κηδεία της γιαγιάς και του ενός έτους εγγονού της

Παράλληλα, επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση των συνηγόρων Κούγια και Σαμέλη ότι είναι ψευδής η είδηση ότι ο εντολέας τους προσπάθησε να διαφύγει. Αντιθέτως, «προσπάθησε να αυτοκτονήσει, αυτοτιμωρούμενος με ακραίο τρόπο για το συμβάν, το οποίο προκάλεσε».

Όπως αναφέρουν, η μητέρα του είναι αυτή που τον έσωσε, ειδοποιώντας την αστυνομία και μη γνωρίζοντας τι ακριβώς είχε προηγηθεί.

Τέλος, οι δικηγόροι κάνουν έκκληση να σταματήσει αυτή η ακραία επιθετικότητα εναντίον του, υπογραμμίζοντας ότι σε κάθε περίπτωση ο εντολέας τους έχει διαπράξει ένα εξ αμελείας αδίκημα, ότι έχει λευκό ποινικό μητρώο και συνάμα λαμβάνοντας υπόψη ότι μέχρι την ημέρα που προκάλεσε αυτή την τραγωδία με την αμέλειά του, το Πολεμικό Ναυτικό του εμπιστεύθηκε να διαχειρίζεται πολεμικό πλοίο, του οποίου η αξία είναι εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Όπως σας είναι γνωστό, μαζί με τον εκλεκτό συνάδελφό μου κ. Ιωάννη Σαμέλη έχουμε αναλάβει την υπεράσπιση του 28χρονου Σημαιοφόρου ΠΝ, ο οποίος προκάλεσε το τραγικό ατύχημα στις Καμάρες Αιγίου.

Από την πρώτη στιγμή, θεωρούμε από κακή πληροφόρηση, αναπτύχθηκε μια παραφιλολογία και δημοσιοποιήθηκε η ψευδής είδηση, ότι δήθεν ο εντολέας μας εγκατέλειψε τα θύματά του και προσπάθησε να εξαφανιστεί.

Η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική και σήμερα επιβεβαιώνεται με τον πλέον σκληρό τρόπο για τον εντολέα μας.
Όπως δημοσιοποιήθηκε από το δεύτερο εξ ημών, Ιωάννη Σαμέλη, ο οποίος ήταν ο πρώτος δικηγόρος που επελήφθη της υποθέσεως, ο εντολέας μας δεν προσπάθησε να διαφύγει, αλλά προσπάθησε να αυτοκτονήσει, αυτοτιμωρούμενος με ακραίο τρόπο για το συμβάν, το οποίο προκάλεσε. Τον έσωσε η μητέρα του ειδοποιώντας την αστυνομία και μη γνωρίζοντας τι ακριβώς είχε προηγηθεί.

Αμέσως μετά την πράξη αυτή, λόγω του ότι ο εντολέας μας είναι Σημαιοφόρος ΠΝ, επελήφθη η υπηρεσία του, αφού έγινε αντιληπτή η βαριά κατάθλιψη, από την οποία έπασχε. 

Μέχρι σήμερα νοσηλεύεται στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών και λόγω της βαρύτατης καταθλίψεώς του οι θεράποντες ιατροί αποφάσισαν ότι είναι αδύνατον να επιτελέσει τα καθήκοντά του στην ευαίσθητη θέση, στην οποία υπηρετούσε, και διέκοψαν τη θητεία του για έξι μήνες, ώστε είτε νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο είτε παρακολουθούμενος από ιατρούς να αποθεραπευτεί και να επανέλθει, για να ολοκληρώσει τα στρατιωτικά του καθήκοντα.

Εκείνο, για το οποίο και οι δύο δικηγόροι κάνουμε έκκληση σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να αντιληφθούν, ώστε να σταματήσει αυτή η ακραία επιθετικότητα εναντίον του, είναι το γεγονός ότι σε κάθε περίπτωση ο εντολέας μας έχει διαπράξει ένα εξ αμελείας αδίκημα, ότι έχει λευκό ποινικό μητρώο και ότι μέχρι την ημέρα που προκάλεσε αυτή την τραγωδία με την αμέλειά του, το Πολεμικό Ναυτικό, στην υπηρεσία του οποίου δεν έχει ούτε ένα πειθαρχικό αδίκημα, του εμπιστεύθηκε να διαχειρίζεται πολεμικό πλοίο, του οποίου η αξία είναι εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ».
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top