Λύση στο πρόβλημα της Σαμοθράκης – Tα δρομολόγια που προγραμματίστηκαν

Φτάνει απόψε στο νησί το πλοίο «Andros Jet»

Λύση στην ταλαιπωρία που ζουν από τις 6 Αυγούστου κάτοικοι και τουρίστες στη Σαμοθράκη έρχεται να δώσει το Υπουργείο Ναυτιλίας.

Το πρόβλημα αποκλεισμού στο νησί ξεκίνησε όταν δύο από τα τρία πλοία που εκτελούσαν δρομολόγια στη Σαμοθράκη παρουσίασαν μηχανική βλάβη. Σαν να μην έφτανε αυτό, οι έντονες καιρικές συνθήκες και τα πολλά μποφόρ δεν επέτρεπαν να δέσει στο νησί, πλοίο που είχε στείλει το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας από τον Πειραιά.

Ταλαιπωρία στη Σαμοθράκη: Την Τετάρτη το επόμενο δρομολόγιο πλοίου

Σαμοθράκη: Εγκλωβισμένοι εκατοντάδες ταξιδιώτες λόγω προβλημάτων στα πλοία

Τα δρομολόγια πλοίων και οι ενέργειες που έχουν προγραμματιστεί

Το ταχύπλοο επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο «Andros Jet», της εταιρίας «SeaJets» θα καλύψει άμεσα τις συγκοινωνιακές ανάγκες της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Αλεξανδρούπολης - Σαμοθράκης.

  • Το σχέδιο της εμπλοκής του σκάφους ως τώρα διαμορφώνεται ως εξής: 
  • Το πλοίο αναχωρεί από τη Νάξο σήμερα στις 12.00 περίπου το μεσημέρι.
  • Το πλοίο αναμένεται να καταπλεύσει -πρώτα- στο λιμάνι της Σαμοθράκης στις 22.00 απόψε το βράδυ.
  • Από το λιμάνι της Σαμοθράκης θα εκτελέσει άμεσα δρομολόγιο προς την Αλεξανδρούπολη, ενώ εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν θα κάνει ένα ακόμη μεταμεσονύκτιο δρομολόγιο προς την Σαμοθράκη.

Αύριο, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, το πλοίο θα εκτελέσει όσα δρομολόγια απαιτούνται ώστε να αποσυμφορηθεί η κατάσταση στην Σαμοθράκη.

Το «Andros Jet» έχει μήκος 61 μέτρα, αναπτύσσει ταχύτητα 36 κόμβων την ώρα και μπορεί να μεταφέρει 600 επιβάτες και 75 ιδιωτικής χρήσης οχήματα. Το  συγκεκριμένο σκάφος δεν μπορεί να μεταφέρει φορτηγά οχήματα. 

Όσον αφορά την τροφοδοσία του νησιού το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης εξασφάλισαν την άμεση δρομολόγηση του οχηματαγωγού πλοίου (ανοικτού τύπου - ferry boat) «Άναξ» για την κάλυψη των σχετικών αναγκών. 

Το εν λόγω πλοίο αναμένεται μόλις ολοκληρώσει όλες τις αναγκαίες προεργασίες, πιθανότατα αύριο 14 Αυγούστου, να καταπλεύσει στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης προκειμένου να παραλάβει φορτηγά οχήματα με προορισμό την Σαμοθράκη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top