Σαμοθράκη: Εγκλωβισμένοι εκατοντάδες ταξιδιώτες λόγω προβλημάτων στα πλοία

Σε απόγνωση οι κάτοικοι του νησιού και οι τουρίστες

Οι ταξιδιώτες και οι κάτοικοι της Σαμοθράκης υφίστανται απίστευτη ταλαιπωρία τις τελευταίες μέρες καθώς βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο νησί. Αιτία; Οι μηχανικές βλάβες που υπέστησαν τα πλοία που τους μεταφέρουν στην Αλεξανδρούπολη.

Όπως θα δείτε και στο video οι επισκέπτες και οι ντόπιοι στη Σαμοθράκη σχηματίζουν ουρές χιλιομέτρων στην προσπάθειά τους να αποχωρήσουν από το νησί καθώς από την περασμένη Τρίτη δύο από τα τρία πλοία που εκτελούσαν τα δρομολόγια παρουσίασαν μηχανική βλάβη.

Το ίδιο ισχύει και για όσους βρίσκονται στην απέναντι πλευρά της Αλεξανδρούπολης οι οποίοι αν είναι επισκέπτες ακυρώνουν το ταξίδι τους. Το υπουργείο εμπορικής ναυτιλίας έστειλε χθες πλοίο από τον Πειραιά το οποίο όμως δεν κατάφερε να δέσει στο λιμάνι λόγω του όγκου του και των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή. Έτσι επέστρεψε στην Αλεξανδρούπολη.

«Βόμβα στα θεμέλια του τουρισμού» χαρακτήρισε το πρόβλημα ο πρόεδρος επαγγελματιών του νησιού.

Το υπουργείο εμπορικής ναυτιλίας τις προηγούμενες μέρες έκανε προσπάθειες αποσυμφόρησης του νησιού με ταχύπλοο και οχηματαγωγό πλοίο αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Οι κάτοικοι ζητούν να βρεθεί μόνιμη λύση για το ακριτικό νησί το οποίο κι άλλες χρονιές έχει μείνει αποκλεισμένο και ειδικά την τουριστική περίοδο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top