Ικαρία: Η συγκλονιστική περιγραφή των διασωστών που βρήκαν την αστροφυσικό

Όλο το νησί ήταν στο πόδι για 72 ώρες

Συγκλονισμένοι περιγράφουν στο STAR τις ώρες αγωνίας που έζησαν διασώστες από την Ικαρία που συμμετείχαν στις έρευνες για τον εντοπισμό της Νάταλι Κρίστοφερ. 

Οι Ικαριώτες που εντόπισαν το άψυχο σώμα της αστροφυσικού στη χαράδρα στο Κεραμέ θα έχουν για πάντα χαραγμένη στο μυαλό τους την εικόνα που αντίκρισαν. 

«Κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν για να βρούμε την κοπέλα. Δυστυχώς βέβαια δεν την βρήκαμε ζωντανή. Αυτό ήταν μεγάλη λύπη για εμάς. Είχε σήμα το κινητό, οπότε αν ζούσε, ήταν ελαφρώς χτυπημένη, θα μας έπαιρνε τηλέφωνο, θα έδινε ένα σήμα σίγουρα» δηλώνει ο Μιχάλης Χριστοδούλου, πρόεδρος των επίλεκτων διασωστών Ικαρίας.

«Βρέθηκαν αρκετές κακώσεις, κυρίως στην κεφαλή του θύματος. Συντριπτικά κατάγματα και ορισμένες άλλες κακώσεις», αναφέρει ο Νίκος Καρακούκης, προϊστάμενος ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών.

Όλο το νησί ήταν στο πόδι για 72 ώρες. Εκτός από τους αστυνομικούς και τους πυροσβέστες, στη μάχη για τον εντοπισμό της αστροφυσικού ήταν κάτοικοι του νησιού, τουρίστες αλλά και δεκάδες εθελοντές της Ικαρίας. Τα ακούραστα παλικάρια περπάτησαν χιλιόμετρα, κατέβηκαν σε χαράδρες, διέσχισαν δύσβατα μονοπάτια, αγωνιούσαν για την τύχη της Νάταλι σα να ήταν δικός τους άνθρωπος. 

«Σε τρεις ομάδες ήμασταν χωρισμένοι. Κάναμε ο,τι μπορούσαμε. Με παπάκια, με μηχανάκια, με τα δικά μας αυτοκίνητα, με τα πόδια. Δεν ζητάμε την ελεημοσύνη κανενός, αλλά επειδή τα εργαλεία κάνουν το μάστορα, θεωρώ ότι από τις εθλοντικές ομάδες λείπουν τα εργαλεία. Χρειαζόμαστε ένα φουσκωτό σκάφος, ένα τζιπ για να κουβαλάει το σκάφος και τον εξοπλισμό και καύσιμα για τους εθελοντές πυροσβέστες», περιγράφει ο Βαγγέλης Κριαράς, εθελοντής διασώστης.

Μαζί με τους εθελοντές που έδωσαν την ψυχή τους, τις ώρες των ερευνών ήταν και ο επί 10 χρόνια σύντροφος της άτυχης κοπέλας, Κυριάκος. Ο 38χρονος Κυπριακής καταγωγής δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει τον χαμό της αγαπημένη του. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top