Πυρκαγιά στον Δομοκό - Δύσκολη η κατάσβεση λόγω δυνατών ανέμων

Δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές

Δομοκός

Φωτιά ξέσπασε στον Δομοκό, κοντά στο Βαρδαλή, σημαίνοντας συναγερμό στην Πυροσβεστική.

Η φωτιά εκδηλώθηκε το απόγευμα πλησίον δασικής περιοχής με πουρνάρια και βοηθούμενη από τους ισχυρούς ανέμους, πήρε αμέσως μεγάλες διαστάσεις, χωρίς όμως να απειλεί κατοικημένες περιοχές. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 23 πυροσβέστες με 10 οχήματα 2 A/Φ KAI 2 PZL.

Μέχρι αυτή τη στιγμή η μάχη είναι κρίσιμη, καθώς οι ισχυροί άνεμοι στην περιοχή δεν επιτρέπουν τόσο στις επίγειες όσο και εναέριες δυνάμεις να περιορίσουν την καταστροφική πορεία της φωτιάς. Ωστόσο ήδη οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ενισχύονται και με άλλες δυνάμεις από γειτονικούς νομούς της Θεσσαλίας, όπως αναφέρει από το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Φωτιά στον Διόνυσο κοντά στο Γερμανικό Στρατιωτικό νεκροταφείο

Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία! Εντολή εκκένωσης του Ξηρόκαμπου

Νωρίτερα είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά στο χωριά Μαντασιά. Στην περιοχή του χωριού Μαντασιά Δομοκού η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν από τις 4 το μεσημέρι, ενώ στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις από τη Λαμία και το Δομοκό, τόσο επίγειες όσο και εναέριες και την πρόλαβαν πριν αυτή επεκταθεί σε δασική έκταση.

Την ίδια ώρα, ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία. Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν να την θέσουν υπό έλεγχο. Οι αρχές προχώρησαν στην εκκένωση του Ξηρόκαμπου, ενώ ήδη έχουν καεί τρία στρέμματα δάσος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top