Καύσωνας σήμερα με 40αρια και υγρασία – Πολλή ζέστη μέχρι τα τέλη Ιουλίου

Έντονη η αίσθηση δυσφορίας – Πού «έσπασε» ρεκόρ ο υδράργυρος

Δείτε στο video την πρόγνωση του μετεωρολόγου του Star, Θοδωρή Κολυδά

Καύσωνα και πολλή υγρασία περιμένουμε σήμερα. Οι υψηλές θερμοκρασίες συνοδεύονται από έντονη αίσθηση δυσφορίας. Μάλιστα τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις δίνοντας πρόσκαιρους όμβρους ή πρόσκαιρες βροχές και ενδεχομένως λίγες σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα βόρεια ορεινά και στη συνέχεια στα βορειοδυτικά ορεινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 15 έως 34 βαθμούς, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από 17 έως 36, στην Ήπειρο από 18 έως 36 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 17 έως 39 και πιθανόν τοπικά στη Θεσσαλία 40 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 20 έως 36, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 19 έως 38 και πιθανόν τοπικά 39 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 31 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 19 έως 34 βαθμούς, ενώ στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 29 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ, με εξαίρεση τα βορειοδυτικά πελάγη όπου θα πνέουν νότιοι εντάσεων 4 με 5 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίοι οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι έως νοτιοδυτικοί με εντάσεις 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και ζέστη, με τοπικά αυξημένη αίσθηση δυσφορίας. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, πυκνότερες κατά τις θερμές ώρες της ημέρας, ενώ σχετικά αυξημένη θα είναι η αίσθηση δυσφορίας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς και τις θερμές ώρες της ημέρας μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς.

Ο καιρός ανά περιοχή – Αναλυτική πρόγνωση

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ 

Καιρός: Στη Θράκη γενικά αίθριος. Στη Μακεδονία αρχικά αίθριος, από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά τις απογευματινές ώρες. 

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 στρεφόμενοι βαθμιαία σε νότιους τοπικά στον Θερμαικό έως 5 μποφόρ. 

Θερμοκρασία: Από 19 έως 36 και κατά τόπους έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις από το βράδυ στα βόρεια με τοπικές βροχές τη νύχτα στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο. 

Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. 

Θερμοκρασία: Από 21 έως 37 βαθμούς Κελσίου. 

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ 

Καιρός: Γενικά αίθριος. 

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι τοπικά έως 5 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία σε νότιους 4 με 5 μποφόρ. 

Θερμοκρασία: Από 20 έως 38 και στη Θεσσαλία κατά τόπους 39 και πιθανώς 40 βαθμούς Κελσίου. 

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ 

Καιρός: Αίθριος. 

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και από το βράδυ δυτικοί με την ίδια ένταση. 

Θερμοκρασία: Από 22 έως 31 και στην Κρήτη τοπικά έως 34 βαθμούς Κελσίου. 

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ 

Καιρός: Αίθριος. 

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 τοπικά στα νότια έως 6 μποφόρ. 

Θερμοκρασία: Από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

40αρια μέχρι το τέλος Ιουλίου

Από σήμερα έως και το τέλος του μήνα, υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να επικρατήσουν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με την Κυριακή 28/07 να είναι η θερμότερη ημέρα.

Να σημειωθεί πως χθες Σάββατο η θερμοκρασία στη Λάρισα έφτασε στους 39,5 βαθμούς ενώ και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά επικράτησαν υψηλές θερμοκρασίες με τον υδράργυρο να φτάνει στους 36-37 βαθμούς Κελσίου. 

Οι 8 υψηλότερες θερμοκρασίες όπως κατεγράφησαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top