Δίκη Φύσσα: «Την ώρα της δολοφονίας, εγώ τάιζα τα καναρίνια μου»

Συνεχίζονται οι απολογίες των κατηγορουμένων

Πλήρη άγνοια για τη δράση της Χρυσής Αυγής, αλλά και τη δολοφονία Φύσσα δήλωσε ο 47χρονος Λ. Τ., ο οποίος απολογήθηκε σήμερα στο πλαίσιο της δίκης της Χρυσής Αυγής. 

Ο 47χρονος είχε βρεθεί στην καφετέρια «Κοράλλι» μαζί με τον Ι. Λ., ο οποίος κατηγορείται ότι είναι ο άνθρωπος, ο οποίος κινητοποίησε το τάγμα εφόδου που επιτέθηκε τον Παύλο Φύσσα το βράδυ της 17ης προς 18η Σεπτεμβρίου 2013.

Ο ίδιος στην απολογία του υποστήριξε πως δεν αντιλήφθηκε κάποιο πρόβλημα ανάμεσα στην παρέα του και στην παρέα του Φύσσα μέσα στην καφετέρια και ότι ο Ι. Λ. του είπε πως η παρέα του ράπερ τον κοιτούσε επίμονα κι έκανε σχόλια γιατί φορούσε ανάποδα της σημαία της Χρυσής Αυγής. 

Ο Λ.Τ. συνέχισε λέγοντας ότι έμαθε για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα τα μεσάνυχτα κι ενώ βρισκόταν στο σπίτι του, όπου τάιζε τα καναρίνια του. Μάλιστα, όπως είπε, έμαθε ότι έγινε φασαρία στην οδό Τσαλδάρη, μάλλον για το ποδόσφαιρο. 

Υποστήριξε ακόμα πως έφυγε από την καφετέρια πριν τελειώσει ο αγώνας και επέστρεψε στο σπίτι του που βρίσκεται μόλις 50 μέτρα από το «Κοράλλι». Σημείωσε ότι είχε δανείσει τη μηχανή του σε έναν φίλο του, ο οποίος του την επέστρεψε περίπου μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα και εκείνος ήταν που τον πληροφόρησε για τη φασαρία στην Τσαλδάρη. 

Ερωτηθείς για τα τηλεφωνήματα που έκανε στον Ι. Λ. και στον Ε. Κ., είπε ότι με τον δεύτερο μίλησαν για τα καναρίνια που είναι το χόμπι του, ενώ με τον πρώτο για θέματα της Χρυσής Αυγής. Μίλησε, επίσης, τηλεφωνικά με συγκατηγορούμενή του αστυνομικό, η οποία, όπως υποστήριξε, ήθελε τη βοήθειά του για να βρει αποκλειστική νοσοκόμα για την άρρωστη μητέρα της. 

Ο 47χρονος υποστήριξε πως έμαθε για τη δολοφονία του Φύσσα την επόμενη μέρα από τις ειδήσεις και δε θέλησε να ρωτήσει κανέναν φίλο του από την οργάνωση, ούτε τον Ι. Λ., με τον οποίο συναντήθηκε μετά από δυο τρεις μέρες. 

«Τους έβαλα όλους σε απόσταση γιατί ανήκαν στη Χρυσή Αυγή και με ενοχλούσαν όσα έλεγαν. Έπαιρνε η μπάλα κι εμένα, γιατί ανέφεραν πως ήμουν κι εγώ στην καφετέρια», είπε. 

Πάντως δεν έδωσε καμία απάντηση στην πρόεδρο του δικαστηρίου για το μήνυμα που είχε στείλει σε συγκατηγορούμενό του, στο οποίο του έγραφε: «παρακολουθούν τα τηλέφωνα. Προσοχή».

Όσον αφορά στο γιατί ο ίδιος πήγαινε στα γραφεία της Χρυσή Αυγής, είπε ότι είχε πάει μόνο δύο φορές για να πάρει τρόφιμα γιατί είχε οικονομικές δυσκολίες. Τέλος σε ερώτηση για μια φωτογραφία, στην οποία φαίνεται να χαιρετά ναζιστικά απάντησε:

«Τη δεύτερη φορά που πήγα για τρόφιμα, στο τέλος είπαν να βγάλουν μια φωτογραφία. Εγώ δεν χαιρετώ φασιστικά. Είχα υψώσει τη γροθιά μου».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top