Θεομηνία στη Θεσσαλία: Χαλάζι και καταιγίδες σε Ζαγορά και Τύρναβο

Ξεριζώθηκαν δέντρα από τους ανέμους

Ο καιρός ξεκίνησε τα τρελά του από τη Θεσσαλία, όπου ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού, καθώς ήδη η κακοκαιρία έχει προκαλέσει ζημιές σε αρκετές περιοχές. 

Το πιο περίεργο από όλα μάλιστα είναι ότι ενώ κάποιες περιοχές στο νομό Λάρισας «καίγονται» λόγω καύσωνα κάποιες άλλες βρίσκονται στο έλεος έντονης κακοκαιρίας με καταιγίδες και έντονους ανέμους. 

Αλλάζει εντελώς ο καιρός: Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες

Συγκεκριμένα η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Λάρισας έχει δεχθεί κλήσεις για πλήθος πτώσεων δέντρων προς την Βιομηχανική Περιοχή της Λάρισας, κοντά στη Γυρτώνη, αλλά και προς τα Δελέρια του Τυρνάβου.

Μεγάλες είναι οι καταστροφές που προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα το μεσημέρι της Τετάρτης στην ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου με επίκεντρο το Αργυροπούλιο.

Ισχυρότατοι άνεμοι σε συνδυασμό με χαλαζόπτωση, προκάλεσαν μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες.

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας με στόχο τον συντονισμό των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και φορέων έγινε νωρίς το πρωί στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη εξέδωσε χάρτη στον οποίο η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας βρίσκεται στο επίπεδο επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς 4 (πολύ υψηλό) και θερμοκρασίες 40 βαθμών Κελσίου.

Χαλάζι στη Ζαγορά Πηλίου

Την ίδια ώρα χαλάζι έπληξε τη Ζαγορά Πηλίου με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών να καταγράφει συγκλονιστικές εικόνες. 

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, ο καιρός αναμένεται να είναι αλλοπρόσαλλος σήμερα, Τετάρτη 10 Ιουλίου, φτάνοντας τους 42 βαθμούς σε ορισμένες περιοχές, ωστόσο παράλληλα θα εκδηλωθούν έντονες βροχές και καταιγίδες, σε Μακεδονία, Θράκη και βόρειο Αιγαίο.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top