Μπουρίνια και πάλι από το μεσημέρι - Έρχεται μίνι καύσωνας

Συνεχίζονται για 12η ημέρα οι βροχές

Μπορεί ο καιρός του Ιουνίου να χαρακτηρίζεται άστατος, ωστόσο είναι σταθερός σε ένα σημείο. Κάθε μεσημέρι τα καλοκαιρινά μπουρίνια έχουν την τιμητική τους, προκαλώντας πολλά προβλήματα στους πολίτες. Έτσι και σήμερα, Πέμπτη, το μεσημεράκι ετοιμαστείτε και πάλι για βροχές και καταιγίδες, ενώ το Σαββατοκύριακο αναμένεται να εισβάλει ένα νέο κύμα μίνι καύσωνα. 

Μετά τις χθεσινές πλημμύρες, κυρίως στην ανατολική Αττική, για σήμερα η ΕΜΥ προβλέπει νεφώσεις που θα αυξηθούν το μεσημέρι, βροχές και τοπικές καταιγίδες, αρχικά στα βόρεια και αργότερα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας. 

Πλημμύρες στην Αττική: Χάος στους δρόμους και διακοπές ρεύματος

Τα φαινόμενα στην Κεντρική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ θα σημειωθούν και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Τις πρώτες πρωινές και νυκτερινές ώρες η ορατότητα ενδέχεται να είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 32 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 20 έως 32 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 15 έως 32 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 23 έως 28 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 22 έως 31 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις όπου τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν και ενδέχεται να σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή καταιγίδες περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Άστατος θα είναι ο καιρός στη Θεσσαλονίκη με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Πρόβλεψη για Παρασκευή

Την Παρασκευή η κατάσταση βελτιώνεται και ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου στα ορεινά θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. 

Μίνι καύσωνας το Σαββατοκύριακο 

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός το Σάββατο. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου. 

Την Κυριακή, πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 και στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top