Βοτανικός: Συνελήφθη και ο δεύτερος δραπέτης από το Μεταγωγών

Πραγματοποιείται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή

Συνελήφθη το απόγευμα της Δευτέρας στον Βοτανικό και ο δεύτερος αλλοδαπός από τους τέσσερις που διέφυγαν νωρίς σήμερα το πρωί από τη Διεύθυνση Μεταγωγών.  Στη λαχαναγορά του Ρέντη συνελήφθη ο ένας από τους τέσσερις κρατούμενους που απέδρασαν στις 04:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας από τη διεύθυνση Μεταγωγών στην Πέτρου Ράλλη. 

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των άλλων τριών. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες πρόκειται για τέσσερις Αλβανούς οι οποίοι είχαν οργανώσει το σχέδιο απόδρασής τους.

Ο ένας από τους κακοποιούς είχε κατηγορηθεί ότι το 2012 είχε σκοτώσει έναν 30χρονο μάγειρα έξω από το σπίτι του καθώς τον είχε αντιληφθεί να του κλέβει το αυτοκίνητο, ενώ μια μέρα πριν, είχε πυροβολήσει αστυνομικούς στο Παγκράτι, κρύβοντας ένα καλάσνικοφ στη θήκη μιας κιθάρας. Ο δεύτερος δραπέτης ήταν μέλος της σπείρας που το 2018 είχε αρπάξει από το σπίτι του Λευτέρη Πανταζή πανάκριβα ρολόγια και λίγες μέρες μετά, άνοιξε πυρ εναντίον αστυνομικών στην περιοχή του Αλίμου, τη στιγμή της σύλληψής του.

Κινηματογραφική απόδραση τεσσάρων κρατουμένων από το Μεταγωγών

Πώς απέδρασαν

Όταν πριν από λίγες μέρες, η ομάδα των ποινικών προκάλεσε ένταση στα κελιά του Κορυδαλλού πάρθηκε απόφαση να μεταφερθούν σε άλλες φυλακές. Αυτό φαίνεται ότι δεν άρεσε στην ομάδα των τεσσάρων και έβαλαν σε εφαρμογή το σχέδιο τους για απόδραση από τη στιγμή που βρέθηκαν στη Διεύθυνση Μεταγωγών. Λίγο πριν τις 4 το πρωί.

Ο ένας από τους κρατουμένους προφασίστηκε ότι ένιωσε αδιαθεσία και έπεσε στο πάτωμα σφαδάζοντας από τους πόνους. Οι δυο αστυνομικοί άνοιξαν το κελί για να τον βοηθήσουν και τότε βρέθηκαν αντιμέτωποι με αυτοσχέδια μαχαίρια, που κανείς δεν ξέρει πως έφτασαν στα χέρια τους.

Έδεσαν με χειροπέδες τους αστυνομικούς και πήραν από ένα σακίδιο, ένα όπλο. 

Οι 4 κρατούμενοι κατέβηκαν στο υπόγειο του κτιρίου και ακινητοποίησαν μια γυναίκα – αστυνομικό, η οποία έκανε περιπολία με αυτοκίνητο. Της κόλλησαν το όπλο στο κεφάλι και την ανάγκασαν να οδηγήσει. Η αστυνομικός πρόλαβε και έβαλε το όπλο της κάτω από το κάθισμα.
Οι επικίνδυνοι κακοποιοί έφτασαν στην είσοδο και απείλησαν με το πιστόλι τον φρουρό να τους ανοίξει την πόρτα. Ακολουθήσαν στιγμές έντασης

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΑΚΟΠΟΙΩΝ ΜΕ ΣΚΟΠΟ

-Άνοιξε μας την πόρτα, θα την σκοτώσουμε.
-Σκότωσε την καργ@@@@ να τελειώνουμε.
-Δώσε μας το όπλο σου ρε.
-Θα σας δώσω το όπλο, αφήστε την κοπέλα ελεύθερη.

Τελικά, οι 4 εγκατάλειψαν το περιπολικό μπροστά στην πόρτα και έφυγαν τρέχοντας με τα πόδια, ενώ πήραν και το όπλο του σκοπού.

Κάμερα κλειστού κυκλώματος κατέγραψε τα περιπολικά της Άμεσης Δράσης να κάνουν αναζητήσεις στην περιοχή.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top