Αρκούδα έκλεισε τον δρόμο σε διερχόμενο οδηγό στη Φλώρινα

Δείτε στο video πώς κατάφερε να τη διώξει

Μια αρκούδα η οποία λιμπίστηκε τα σκουπίδια, ενοχλήθηκε από το αυτοκίνητο που την έπιασε στα πράσα να τρώει και βγήκε στο δρόμο για να υψώσει το ανάστημα της και να αναμετρηθεί με το όχημα.

Το περιστατικό συνέβη στο χωριό Αετός Φλώρινας. Όπως θα δείτε και στο video, ο οδηγός του αυτοκινήτου, συνηθισμένος σε τέτοιου είδους συναπαντήματα, δεν τα έχασε μπροστά στο τρομακτικό θέαμα της όρθιας αρκούδας. Κορνάροντας έδιωξε την αρκούδα και συνέχισε τον δρόμο του.

«Δε μας ξενίζει, καθ΄όσον η περιοχή είναι βιότοπος αρκούδας, συνεπώς αποτελεί πέρασμα ελεύθερων αρκούδων. Το παρακολουθούμε χωρίς να προκύπτει κάτι ιδιαίτερο από το περιστατικό, πέρα ίσως από το γεγονός ότι η ίδια η αρκούδα ήταν ενδεχομένως λίγο πιο εξοικειωμένη με την ανθρώπινη παρουσία και δεν αποχώρησε άμεσα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι ένα προβληματικό ζώο» δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο Πάνος Στεφάνου, υπεύθυνος επικοινωνίας του «Αρκτούρου».

Τι κάνουμε αν έρθουμε τετ-α-τετ με αρκούδα

«Αν κάποιος συναντήσει μία αρκούδα θα πρέπει σίγουρα να απομακρυνθεί με ψυχραιμία, δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να κυνηγήσει το ζώο και πολύ περισσότερο δεν θα πρέπει να το πλησιάσει, ιδιαίτερα μάλιστα αν υπάρχουν και μικρά αρκουδάκια στο σημείο» τόνισε ο κος Στεφάνου.

Σύμφωνα με τα στελέχη του «Αρκτούρου» η συγκεκριμένη αρκούδα είναι νεαρής ηλικίας και δεν ανήκει στον πληθυσμό του καταφυγίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top