Πατέρας Αλεξίας: «Έχασα κάποια στιγμή την πίστη μου, αλλά έγινε το θαύμα»

«Ευχαριστώ τους γιατρούς και όλον τον κόσμο για τις προσευχές τους»

Ανακουφισμένος, αισιόδοξος και ευτυχής είναι ο πατέρας της οχτάχρονης Αλεξίας, αφού είδε το παιδί του να βγαίνει από την Εντατική Μονάδα Θεραπείας και να κερδίζει την πρώτη της μεγάλη μάχη για τη ζωή. 

Η Αλεξία διέφυγε τον κίνδυνο για τη ζωή της! - Συγκινούν οι γονείς της

«Η Αλεξία προχθές κατέβηκε στον θάλαμο και πλέον περιμένουμε. Είναι ευχάριστη αυτή η εξέλιξη, είναι μια χαραμάδα ελπίδας και φωτός σε αυτό το κακό που μας συνέβη. Ευχαριστούμε όλον τον κόσμο για τις προσευχές του και τους παρακαλώ να συνεχίσουν», είπε στους δημοσιογράφους ο κ. Λουκάς. 

«Έγινε το θαύμα»: Βγήκε από την Εντατική η 8χρονη Αλεξία

Ο ίδιος εξομολογήθηκε πως ούτε και ο ίδιος δε γνωρίζει από πού αντλεί δύναμη για να στέκεται όρθιος και να βρίσκεται στο πλευρό της κορούλας του, ενώ τα μάτια του γέμισαν δάκρυα όταν αναφέρθηκε στη σύζυγό του, η οποία δεν έχει φύγει λεπτό από το νοσοκομείο και πλέον μπορεί να μιλάει, να αγγίζει και να φιλά το κοριτσάκι τους. 

Εισακούστηκαν οι προσευχές: Αποσωληνώθηκε η 8χρονη Αλεξία

«Σαν άνθρωπος κι εγώ κάποιες στιγμές έχασα την πίστη του, ρώτησα τον Θεό γιατί να συμβαίνει σ’ εμένα αυτό, όμως το θαύμα έγινε κι είμαι ευγνώμων», πρόσθεσε. 

Ελεύθερος ο 54χρονος που τραυμάτισε την 8χρονη Αλεξία

Αναφερόμενος στην ημέρα του Πάσχα που η Αλεξία δέχθηκε την αδέσποτη σφαίρα, είπε πως αμέσως κατάλαβαν τι είχε συμβεί. Προσπάθησαν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στο παιδί και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Θήβας, όπου υπήρξε μια μικρή καθυστέρηση. Όταν όμως μεταφέρθηκε στο Παίδων, οι γιατροί, όπως είπε, ήταν άψογοι, κατέβαλαν αγώνα για να κρατήσουν τη μικρή στη ζωή και ήταν πάντα δίπλα τους. 

8χρονη Αλεξία: Τα λάθη που "πρόδωσαν" τον 54χρονο

Τώρα τους περιμένει ένας ακόμα αγώνας, αυτός της αποθεραπείας και της αποκατάστασης που σύμφωνα με τους γιατρούς θα είναι μακρύς και θα χρειαστεί υπομονή κι επιμονή. 

Υπενθυμίζεται ότι ανήμερα του Πάσχα η μικρή Αλεξία δέχθηκε αδέσποτη σφαίρα στο κεφάλι. Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε ο Γολγοθάς της ίδιας και των γονιών της. 

Η αστυνομία εντόπισε γρήγορα τον δράστη, τον οποίο συνέλαβε και αργότερα τον άφησε ελέυθερο με περιοριστικούς όρους. 

Το παιδί βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση για αρκετές μέρες με τους γιατρούς να είναι συγκρατημένοι για την πορεία της υγείας της. Την περασμένη εβδομάδα αποσωληνώθηκε, όμως εμφάνισε προβλήματα στην αναπνοή της, με αποτέλεσμα οι γιατροί να τη διασωληνώσουν εκ νέου. 

Η πίστη των γονιών της όμως και οι προσευχές όλων των ανθρώπων συνέβαλαν να γίνει το θαύμα και τη Δευτέρα η μικρή Αλεξία βγήκε από την εντατική και νοσηλεύεται πλέον σε θάλαμο στο νοσοκομείο «Παίδων Αγλαΐα Κυριακού».

Ρεπορτάζ: Μιχάλης Λαγάνης

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top