«Έγινε το θαύμα»: Βγήκε από την Εντατική η 8χρονη Αλεξία

Δάκρυα χαράς από τους γονείς της

Απέραντη χαρά και δάκρυα συγκίνησης σκόρπισε η μικρή Αλεξία στους γονείς της, καθώς μετά από ένα μήνα κατάφερε να βγει από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων.

Το 8χρονο κοριτσάκι από τη Θήβα νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση μετά από αδέσποτη σφαίρα που είχε φάει στο κεφάλι το Πάσχα, την ώρα που έπαιζε στην αυλή του σπιτιού της.

Ένα μήνα μετά τον εφιάλτη, η Αλεξία βγήκε νικήτρια. Όπως μετέδωσε το δελτίο ειδήσεων του Alpha, η 8χρονη μεταφέρθηκε στις στις 12:00 το μεσημέρι της Δευτέρας μεταφέρθηκε σε θάλαμο νοσηλείας στην Α΄Χειρουργική κλινική.

Το γεγονός που οδήγησε τους γιατρούς να τη βγάλουν από τη ΜΕΘ, ήταν ότι κατάφερε να αναπνεύσει μόνη της χωρίς μηχανική υποστήριξη.

Ελεύθερος ο 54χρονος που τραυμάτισε την 8χρονη Αλεξία

«Έγινε το θαύμα» είπε φανερά συγκινημένος ο πατέρας της, ενώ η μητέρα της που όλο αυτό το διάστημα δεν έφυγε λεπτό από δίπλα της, δήλωσε πως «είμαι πολύ χαρούμενη, έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας, ωστόσο ελπίζουμε η Αλεξία να επανέλθει γρήγορα γιατί μας έχει λείψει».

Στις 10 Μαϊου το κοριτσάκι είχε σφίξει το χέρι της μητέρας της κάτι που έδωσε μεγάλη χαρά και αισιοδοξία στους γονείς της. Ωστόσο εφτά ημέρες αργότερα η κατάστασή της επιδεινώθηκε και οι γιατροί αναγκάστηκαν να την επαναδιασωληνώσουν. Παρ΄όλ΄αυτά η 8χρονη αποδείχτηκε αληθινή μαχήτρια και κατάφερε να αναπνέει και πάλι μόνη της.

Υπενθυμίζεται ότι η μικρούλα είχε τραυματιστεί από αδέσποτη σφαίρα στην αυλή του σπιτιού της στις Θεσπιές ανήμερα του Πάσχα, μετά από μπαλωθιές που είχε ρίξει άνδρας σε σπίτι στο γειτονικό χωριό, Λεοντάρι. 

Η Αλεξία υπεβλήθη σε λεπτή χειρουργική επέμβαση, στην οποία οι γιατροί κατάφεραν να αφαιρέσουν τη σφαίρα από τον δεξί της κρόταφο, ενώ η αστυνομία μετά από έρευνες κατάφερε να εντοπίσει και να συλλάβει τον δράστη. 

Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι έριξε μπαλωθιές, αλλά είπε ότι δεν είχε σκοπό να τραυματίσει κανέναν. Μάλιστα, μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, προκαλώντας την οργή των γονιών της Αλεξίας.

«Δεν τον συγχωρώ για το κακό που έκανε στο παιδί μου και αυτό γιατί όλες αυτές τις μέρες δεν πήρε ούτε ένα τηλέφωνο για να ζητήσει συγγνώμη. Θα είχα τη δύναμη να τον συγχωρήσω αν έδειχνε το παραμικρό ενδιαφέρον για το παιδί», είχε δηλώσει ο πατέρας της Αλεξίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top