Ελεύθερος ο 54χρονος που τραυμάτισε την 8χρονη Αλεξία

Ζήτησε συγγνώμη - Τι υποστήριξε στην απολογία του

Την ώρα που η 8χρονη Αλεξία δίνει μάχη για τη ζωή της, ο 54χρνος που είχε συλληφθεί και κατηγορείται για τον τραυματισμό της μικρούλας τη μέρα του Πάσχα στο χωριό Θεσπιές, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του. 

Στην πολύωρη απολογία είπε σε όλους τους τόνους ότι δεν περίμενε πως ένας τέτοιος πυροβολισμός θα μπορούσε να τραυματίσει ένα 8χρονο κορίτσι.

Διαβάστε επίσης: Μάχη για τη ζωή της δίνει η 8χρονη Αλεξία - Στον ανακριτή ο 54χρονος

Ζήτησε συγγνώμη, δηλώνοντας στην ανακρίτρια ότι για τις επόμενες κινήσεις του είχε σαν «οδηγό» του τον πανικό που προκλήθηκε, όταν έμαθε για τον τραυματισμό του παιδιού.

Διαβάστε επίσης: 8χρονη Αλεξία: Τα λάθη που "πρόδωσαν" τον 54χρονο

Ο συνήγορος υπεράσπισης, Αλέξης Στεφανάκης, δήλωσε ότι ο 54χρονος "το μόνο που με ρωτάει διαρκώς είναι για την κατάσταση της υγείας του μικρού κοριτσιού που μας έχει συγκλονίσει όλους".  Όσον αφορά στην απόφαση, τόνισε ότι "στο πλαίσιο του νόμου ήταν αναμενόμενη. Επίσης έχουμε να κάνουμε με έναν άνθρωπο που είναι πατέρας τριών παιδιών με λευκό ποινικό μητρώο που δεν έχει δώσει το παραμικρό δικαίωμα σε οποιονδήποτε. Αντίθετα είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει βοηθήσει πάρα πολύ την κοινότητά του και είναι ένας ιδιαίτερα αγαπητός άνθρωπος". 

H μικρή Αλεξία συνεχίζει να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού», διασωληνωμένη σε μηχανική υποστήριξη και βαθιά καταστολή. Η κατάστασή της είναι σταθερή, αλλά θα παραμείνει εξαιρετικά κρίσιμη για τα επόμενα 24ωρα.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top