Εισακούστηκαν οι προσευχές: Αποσωληνώθηκε η 8χρονη Αλεξία

Έχει ανοίξει τα μάτια της, αλλά δεν επικοινωνεί με το περιβάλλον

Δείτε στο βίντεο τι ανέφερε ο  διοικητής του  ο διοικητής του «Παίδων», Εμμανουήλ Παπασάββας

Χαμόγελα στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» για την 8χρονη Αλεξία που είχε δεχθεί αδέσποτη σφαίρα στην αυλή του σπιτιού της, στις Θεσπιές Βοιωτίας την Κυριακή του Πάσχα. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το κοριτσάκι αποσωληνώθηκε την Κυριακή, ωστόσο, η κατάσταση της υγείας της παραμένει βαριά. 

Τι αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν 

Η ασθενής Α. Σ. αποσωληνώθηκε χθές, έχει όμως εργώδη αναπνοή. Ωστόσο, υπάρχει περίπτωση να επαναδιασωληνωθεί, εάν επιδεινωθεί η αναπνευστική της λειτουργία.

Όσο αναφορά το επίπεδο συνείδησης, έχει ανοιχτά τα μάτια, κινεί τα άκρα ομότιμα κατόπιν ερεθίσματος, προφέρει ήχους, δεν επικοινωνεί όμως με το περιβάλλον.

Η κατάστασή της, αν και προοδευτικά βελτιούμενη, παραμένει βαριά.

Έσφιξε το χέρι της μητέρας της

Πριν τρεις ημέρες έγινε το θαύμα. Η 8χρονη Αλεξία, η οποία νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), άνοιξε το ματάκι της και έσφιξε το χέρι της μητέρας της, η οποία δεν έχει φύγει λεπτό από το πλευρό της.  

Υπενθυμίζεται ότι η μικρούλα είχε τραυματιστεί από αδέσποτη σφαίρα στην αυλή του σπιτιού της στις Θεσπιές ανήμερα του Πάσχα, μετά από μπαλωθιές που είχε ρίξει άνδρας σε σπίτι στο γειτονικό χωριό, Λεοντάρι. 

Η Αλεξία υπεβλήθη σε λεπτή χειρουργική επέμβαση, στην οποία οι γιατροί κατάφεραν να αφαιρέσουν τη σφαίρα από τον δεξί της κρόταφο, ενώ η αστυνομία μετά από έρευνες κατάφερε να εντοπίσει και να συλλάβει τον δράστη. 

Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι έριξε μπαλωθιές, αλλά είπε ότι δεν είχε σκοπό να τραυματίσει κανέναν. Μάλιστα, μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, προκαλώντας την οργή των γονιών της οχτάχρονης. 

 

Ρεπορτάζ: Μιχάλης Λαγάνης
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top