Βομβαρδισμένο τοπίο η Βουκουρεστίου: «Σκεφτόμουν τι θα γίνει αν μπουν μέσα»

Σε απόγνωση οι καταστηματάρχες

Ξεχειλίζουν από αγανάκτηση οι καταστηματάρχες στην οδό Βουκουρεστίου, αλλά και σε ολόκληρο το κέντρο της Αθήνας μετά από την καταδρομική επίθεση κουκουλοφόρων την Πέμπτη, που προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές σε εμπορικά καταστήματα. 

Μιλώντας στο star.gr η κυρία Νίκη Παγώνη, ιδιοκτήτρια καταστήματος στην οδό Βουκουρεστίου είπε πως πρώτη φορά όλα αυτά τα χρόνια που διατηρεί την επιχείρησή της στην περιοχή βρέθηκε αντιμέτωπη με κάτι τέτοιο. 

Όπως είπε, περίπου 30 άτομα, πετάχτηκαν από την οδό Ακαδημίας και άρχισαν με βαριοπούλες και λοστούς να σπάνε τις βιτρίνες των καταστημάτων. 
 

«Είμαι γέννημα θρέμμα Αθηναία. Έχω την επιχείρησή μου 33 χρόνια, ποτέ δεν ένιωσαν φόβο ή αγωνία. Πρώτη φορά είδα τέτοιο πράγμα. Η αστυνομία δεν βρισκόταν εδώ την ώρα της επίθεσης», είπε. 

Κουκουλοφόροι έσπασαν καταστήματα και τράπεζες στο κέντρο - Δέκα προσαγωγές

Οι εικόνες θυμίζουν βομβαρδισμένο τοπίο. Παντού σπασμένες βιτρίνες, θρύψαλα στους δρόμους και οι ιδιοκτήτες σε απόγνωση να προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις ζημιές. 

Ρεπορτάζ του Κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων του STAR

Ο κ. Μάριος Κρητικός, ιδιοκτήτης επίσης καταστήματος στη Βουκουρεστίου που έχει υποστεί καταστροφές είπε στο star.gr ότι ο ίδιος ειδοποιήθηκε από τον έντρομο υπάλληλό του. 

«Ο υπάλληλός μου τρόμαξε πάρα πολύ. Όλα έγιναν σε κλάσματα δευτερολέπτου και δεν μπόρεσε κανείς να αντιδράσει. Πρέπει κάτι να γίνει για να σταματήσουν αυτά τα φαινόμενα», είπε. 

Οργισμένη και πικραμένη και η κυρία Μαρία Τσαφτερίδη, υπάλληλος σε κατάστημα της περιοχής. Η ίδια αναρωτιέται πώς μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να προκαλούν τόσο κακό στους άλλους. 

«Δεν καταλαβαίνω αυτούς που για να βελτιωθεί η δική τους ζωή κάνουν κάτι κακό. Αν θες να πετύχεις κάτι, κάν’ το με έναν καλύτερο τρόπο, όχι προκαλώντας κακό. Το να δημιουργείς είναι το δύσκολο, το να καταστρέφεις είναι εύκολο. Έχουν δημιουργήσει τίποτα αυτοί οι άνθρωποι που καταστρέφουν», αναρωτήθηκε. 

Η ίδια παραδέχθηκε ότι κατά τη διάρκεια της επίθεσης ένιωσε πολύ αδύναμη και απροστάτευτη. 

«Σκεφτόμουν τι θα γίνει αν έμπαιναν μέσα, τι θα κάνω. Ένιωσα ανήμπορη. Ζητάμε καλύτερη αστυνόμευση. Να νιώσουμε μεγαλύτερη ασφάλεια. Σήμερα και για λίγο ακόμα όταν θα πέφτει ο ήλιος θα νιώθω λίγο μεγαλύτερο άγχος, κάτι που δεν ένιωθα μέχρι χθες», είπε. 

Την ίδια ώρα, ελεύθεροι αφέθηκαν 12 από τους 15 προσαχθέντες για τα χθεσινά επεισόδια, ενώ οι τρεις που κρατούνται δεν κατηγορούνται για την επίθεση, αλλά γιατί είναι αλλοδαποί και δεν είχαν μαζί τους τα απαραίτητα έγγραφα. 

Με αφορμή μάλιστα τους βανδαλισμούς, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Σταύρος Καφούνης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Για άλλη μια φορά οι συμπολίτες μας καταστηματάρχες βρέθηκαν ανυπεράσπιστοι στο έλεος ελάχιστων περιθωριακών στοιχείων. Αύριο θα βανδαλίσουν τα καταστήματα της γειτονιάς μας και στη συνέχεια τα σπίτια μας, γι’ αυτό ως εδώ!».

Ρεπορτάζ: Μιχάλης Λαγάνης
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top