Στάχτη η εκκλησία του Αγίου Σεραφείμ - Καταγγέλουν εμπρησμό οι κάτοικοι

Κρήτη: Έκλεψαν τάματα από το εκκλησάκι στους τάφους των Βενιζέλων 

Στάχτη και αποκαΐδια έγινε η εκκλησία  του Αγίου Σεραφείμ ανήμερα της εορτής του στο Μαρτίνο Φθιώτιδας. Εξοργισμένοι οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι γίνεται στόχος για δεύτερη φορά.

«Δεν μπορεί να είναι δυνατόν στην ημέρα της γιορτής του» λέει κάτοικος.

Με πόνο αλλά και οργή  οι κάτοικοι στο Μαρτίνο αντικρίζουν την κατεστραμμένη  από την φωτιά εκκλησία του Αγίου Σεραφείμ.

«Όσιε Σεραφείμ  δεν τους έκαιγες όλους να τους βλέπαμε άγαλμα και στάχτες τα καθάρματα»
Παντού αποκαΐδια,  δεν μπορούν να πιστέψουν ποιου ανθρώπου χέρι έβαλε φωτιά στην εκκλησία που μετρά πάνω από 200 χρόνια.

Η πύρινη λαίλαπα κατάστρεψε τα πάντα στο εκκλησάκι του Αγίου Σεραφειμ στο Μαρτίνο. Σαν από θαύμα γλίτωσαν μόνο οι τέσσερις εικόνες που βρίσκονται στο ιερό βήμα.

«Το Έκαψαν την ημέρα της γιορτής του, θέλανε να το κάψουνε»

Η εικόνα του Αγίου Σεραφείμ σώθηκε, καθώς τηρούν ένα έθιμο, όπου τη μεταφέρουν  στο χωριό την περίοδο του Πάσχα για 40 μέρες. Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι και στο παρελθόν άγνωστοι είχαν βεβηλώσει την εκκλησία, αναζητώντας αρχαία και χρυσές λίρες.

«Είχαν σκάψει εδώ στο κέντρο και τα πλακάκια ακόμη είχαν πάρει».

Έκλεψαν τάματα από το εκκλησάκι στους τάφους των Βενιζέλων 

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν οι δράστες που  μπήκαν στο γραφείο της εκκλησίας του προφήτη Ηλία στο Ακρωτήρι Χανίων, στους τάφους των Βενιζέλων και άρπαξαν τάματα και εκκλησιαστικά σκεύη.

«Είδα ένα γραφείο συλημένο τα συρτάρια όλα ανοιχτά όλο το αρχείο της εκκλησίας σκορπισμένο. Προσπάθησαν να καταλάβω πως είχε γίνει αυτό» είπε ο Εμμανουήλ Μπιτζανάκης, εφημέριος του ναού.

Οι δράστες  έσπασαν τα προστατευτικά κάγκελα, ενώ όπως αναφέρει ο εφημέριος του ναού, δεν είναι η πρώτη φορά που πέφτουν θύματα κλοπής.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top