Λυκουρέζος: Oι 200.000€ που ζήτησα ήταν δικηγορική αμοιβή

Το STAR αποκαλύπτει νέους καυτούς διαλόγους της προφυλακισμένης δικηγόρου

«Δικηγορική αμοιβή» ήταν το ποσό των 200.000 ευρώ που ζήτησε από τον Αριστείδη Φλώρο μέσω του συνηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, όπως υποστήριξε ενώπιον του Μικρού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος. Ο γνωστός ποινικολόγος καταθέτει ως μάρτυρας στην υπόθεση της δολοφονίας  Ζαφειρόπουλου. Την ίδια ώρα, νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την πολύκροτη υπόθεση της «μαφίας των φυλακών». Η Τασούλα Παπανικολάου και το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR αποκαλύπτει νέους καυτούς διαλόγους της προφυλακισμένης δικηγόρου.

Τι είπε στο δικαστήριο o Αλέξανδρος Λυκουρέζος

«Γινόταν μια προσπάθεια να υπάρξει μια διευθέτηση και να δοθούν αμοιβαίες εξηγήσεις στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος Αντωνόπουλου έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη το 2014 (στην οποία ο Φλώρος είναι κατηγορούμενος ως ηθικός αυτουργός).

Ήταν μόνιμος ο φόβος του Αντωνόπουλου ότι κινδυνεύει η ζωή του... 

Αυτό που υπήρξε πράγματι και το ομολογώ, στο τέλος του Αυγούστου 2017,  ζήτησα πράγματι μια αμοιβή των 200.000 στο πλαίσιο της διευθέτησης, προκειμένου είτε να μην παρασταθούμε είτε να υπάρξει μια ήπια πολιτική αγωγή.

Για τον Αντωνόπουλο δεν είχε παρέλθει ο φόβος. παρότι είχαν περάσει 2-3 χρόνια από το περιστατικό. Ήθελε μεν να τιμωρηθεί ο ένοχος αλλά ταυτόχρονα φοβόταν».

Αναφερόμενος στις συναντήσεις με τον συνήγορο του Αριστείδη Φλώρου, ο Λυκουρέζος διέψευσε κατηγορηματικά τα όσα είχαν αναφέρει οι μάρτυρες για άλλα ποσά που είχε ζητήσει από τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, ενώ αρνήθηκε οποιαδήποτε συζήτηση αναφορικά με αλλαγή καταθέσεων μαρτύρων.

«Δεν αποτέλεσε αντικείμενο των συζητήσεων η αλλαγή των καταθέσεων των Αλβανών» κατέληξε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος. 

Τι κατέθεσε ο Αραβαντινός

Στην κατάθεσή του ο κ. Αραβαντινός μετέφερε, όπως είπε, όσα του είχε πει ο αδικοχαμένος ποινικολόγος, τρεις με τέσσερις ώρες πριν τη δολοφονία του, όταν είχε συναντηθεί μαζί του στις φυλακές όπου είχε μεταβεί για να επισκεφθεί τον εντολέα του Αριστείδη Φλώρο.

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος μου είχε πει πως ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τον Αριστείδη Φλώρο δεν προέρχεται μέσα από τις φυλακές αλλά δυστυχώς από συναδέλφους του δικηγόρους...

Όπως κατέθεσε ο κ. Αραβαντινός, ο Μιχ. Ζαφειρόπουλος του είχε αναφέρει πως στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας του Γ. Αντωνόπουλου, «γίνονταν παζάρι» και ότι ζητούσαν από τον εντολέα του Αρ. Φλώρο 3 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να αποσυρθούν καταθέσεις Αλβανών κρατουμένων που ενοχοποιούσαν τον έγκλειστο επιχειρηματία ως ηθικό αυτουργό της απόπειρας δολοφονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου.

Ο Μιχ. Ζαφειρόπουλος του είχε πει και συγκεκριμένα ονόματα δικηγόρων που ζητούσαν τα χρήματα, ωστόσο ο ίδιος κατά τη σημερινή κατάθεσή του στο δικαστήριο απέφυγε να τα αναφέρει. «Ο αείμνηστος Ζαφειρόπουλος θεωρούσε πιο βασική απειλή την κατηγορία σε βάρος του πελάτη του, του Φλώρου. Πίστευε ότι αν δεν επέμεναν οι δικηγόροι δεν θα επέμεναν και οι Αλβανοί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αραβαντινός, προσθέτοντας πως ο κρατούμενος για την υπόθεση της Energa επιχειρηματίας του είχε αναφέρει πως δεν έχει καμία εμπλοκή στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του Γ. Αντωνόπουλου.

Ακόμη, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ο κ. Αραβαντινός ανέφερε πως και ο ίδιος δέχθηκε απειλές από τον φερόμενο ως αρχηγό της «μαφίας» Κλοντιάν Λεκοτσάι. Όπως είπε, ο συγκεκριμένος κρατούμενος τον απειλούσε επειδή θεωρούσε ότι ο ίδιος «κρατάει» τον Αρ. Φλώρο στο ψυχιατρείο των φυλακών με αποτέλεσμα να μην μπορεί να τον προσεγγίσει. «Δυστυχώς μόνο το ψυχιατρείο των φυλακών μπορούσε να προστατεύσει το Φλώρο. Όταν βάζεις τα σκυλιά με τα λουκάνικα, τα λουκάνικα θα την πληρώσουν» είπε στην κατάθεσή του ο αρχιφύλακας, δίνοντας μια εικόνα στο δικαστήριο για την κατάσταση των ελληνικών φυλακών.

Μάλιστα, ο αρχιφύλακας ανέφερε πως και ο ίδιος δέχθηκε απειλές από τον Λεκοτσάι. Όπως κατέθεσε ο φερόμενος ως αρχηγός της «μαφίας» του τηλεφώνησε και του είπε πως ο Αρ. Φλώρος του χρωστάει χρήματα και πως αν δεν του τα δώσει, τότε θα του τα χρωστάει εκείνος. «Πήγαινα στο σπίτι μου από δέκα διαφορετικά δρομολόγια, μου έλεγε πως γνώριζε που πάνε φροντιστήριο τα παιδιά μου», είπε ο κ. Αραβαντινός, χαρακτηρίζοντας τον φερόμενο ως αρχηγό της μαφίας των φυλακών ως έναν άνθρωπο «ικανό για τα πάντα, εκδικητικό, μανιακό και χωρίς μέτρο» ο οποίος θέλησε «να ηγεμονεύσει στο μεγαλύτερο κομμάτι της παρανομίας».

Οι τόνοι δε ανέβηκαν στη δίκη καθώς ο Λεκοτσάι πολλές φορές διέκοπτε τον κ. Αραβαντινο σε μια προσπάθεια να αντικρούσει όσα εκείνος κατέθετε.

Λεκοτσάι: Όλα εγώ τα έχω κάνει; Δεν υπάρχει άλλος. Όλα εγώ ...
Αραβαντινός: Δεν μου είπες Κλόντι ότι θα σου χρωστάω τα λεφτά εγώ;
Λεκοτσάι: Πλάκα μου κάνεις, εγώ είμαι στη φυλακή κρατούμενος και είμαι παραπάνω από εσένα;

Μάλιστα σε άλλο σημείο της κατάθεσης, οι τόνοι και πάλι ανέβηκαν με τον κ. Αραβαντινό να απευθύνεται στον φερόμενο ως αρχηγό της μαφίας λέγοντας του: «Κόζα μόστρα είσαι αλλά ήθελες να γίνεις Κόζα Νόστρα...».

Τέλος, αξίζει να αναφερθούν και τα όσα ανέφερε ο κ. Αραβαντινός για την κατάσταση που επικρατεί στα σωφρονιστικά ιδρύματα. Μεταξύ άλλων τόνισε κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του πως «κυκλοφορούν τόσα κινητά τηλέφωνα μέσα στις φυλακές που συναγωνίζονται οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας ποιους θα έχει τους πιο πολλούς συνδρομητές. Οι κρατούμενοι κυκλοφορούν με τα handsfree στους διαδρόμους...».

του Κωνσταντίνου Γεώργιζα

Νέους καυτούς διαλόγους της δικηγόρου με τον αρχηγό της αλβανικής μαφίας των φυλακών αποκαλύπτει το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR

-Δικηγόρος  Ναι ;
-Αρχηγός:  Έλα Καλημέρα 
-Δικηγόρος: Καλημέρα …Τζουτζούνι μου …τι κάνεις; Ξύπνησε το μωρό μου; μμμ;
-Αρχηγός:  Μμμ
-Δικηγόρος: Πώς κοιμήθηκε το γλυκούλι μου ;
-Αρχηγός: μία η ώρα κοιμήθηκα μία χαρά 
-Δικηγόρος: Ναι; Μπράβο αγάπη μου 

Γλυκόλογα ... τηλεφωνικές συνδιαλέξεις που δείχνουν έντονο φλερτ. Η εντυπωσιακή δικηγόρος δείχνει στους διαλόγους να είναι ιδιαίτερα διαχυτική με τον Αλβανό φερόμενο ως αρχηγό της μαφίας των φυλακών.

-Δικηγόρος: Με δύο ώρες ύπνου ακούς;
-Αρχηγός: Ναι 
-Δικηγόρος: Θα σε  έχω με δυο ώρες και θα σε στέλνω μετά στο μεροκάματο .Χαχαχα
-Αρχηγός: Να δούμε εσύ τι βλέπεις; πως το …
-Δικηγόρος: Εγώ βλέπω ότι δε θα χρειαστεί να δουλεύεις θα δουλεύω εγώ για σένα …
-Αρχηγός: Ναι 
-Δικηγόρος: Σε αγαπώ τόσο πολύ που… δε θέλω να σε χάσω.

Με ξεγέλασε και μου έκρυψε τα σχέδια απόδρασης του, υποστήριξε η προφυλακισμένη δικηγόρος στις αρχές. 

Με δάκρυα στα μάτια μέσα από τις φυλακές αποκάλυψε αποκλειστικά στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR, ότι του φερόταν με τρυφερό τρόπο για να τον βοηθήσει.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top