Δωρέαν WiFi σε πλατείες και παιδικές χαρές σε 2.900 σημεία της χώρας

Θα μπει και στα μέσα μεταφοράς, ξεκινώντας από λεωφορεία και τρόλεϊ

Παιδική χαρά

Δωρέαν πρόσβαση στο ίντερνετ μέσω Wi-Fi σε 2.900 περιοχές σε όλη την Ελλάδα θα προσφέρουν τα σημεία ασύρματής πρόσβασης, που θα εγκαταστήσει το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής σε δημόσιους χώρους.

Η προκήρυξη για τον διαγωνισµό αναµένεται να βγει στον αέρα τις επόµενες ηµέρες και προβλέπει την υποστήριξη της λειτουργίας των «hotspots» (όπως αλλιώς ονομάζονται τα σημεία ασύρματης πρόσβασης) για τουλάχιστον τρία χρόνια.

Εξάλλου, μέχρι το τέλος του μήνα θα προκηρυχθεί και ο διαγωνισµός για την τοποθέτηση WiFi σε όλα τα οχήµατα του στόλου λεωφορείων και τρόλεϊ του ΟΑΣΑ.

Πού θα εγκατασταθούν τα σημεία πρόσβασης στο ίντερνετ με WiFi

Τα ακριβή σηµεία στα οποία θα εγκατασταθεί το σύστηµα θα υποδειχθούν από τους δήµους. Θα αφορούν τόσο υπαίθριους όσο και κλειστούς δηµόσιους χώρους και θα εγκατασταθούν σε σημεία όπως πλατείες, πεζόδροµοι, παιδικές χαρές, δηµοτικές βιβλιοθήκες, µουσεία κ.λπ.

Οι προδιαγραφές του δικτύου θα πρέπει να καλύπτουν την ταυτόχρονη σύνδεση στο Διαδίκτυο τουλάχιστον 50 ατόµων ανά σηµείο ασύρµατης πρόσβασης.

Η χρήση του δικτύου στην αρχική φάση δεν θα απαιτεί την εισαγωγή στοιχείων από τον χρήστη, ενώ θα έχει περιορισµό χρόνου, πιθανότατα µίας ώρας συνεχούς σύνδεσης. Επειτα από αυτό το διάστηµα ο χρήστης θα αποσυνδέεται αυτόµατα και θα πρέπει να ακολουθήσει την ίδια διαδικασία για να επανασυνδεθεί.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top