Θεσπιές:Ο 54χρονος έριξε την αδέσποτη σφαίρα που χτύπησε την 8χρονη

Ταυτοποιήθηκε το όπλο του μετά από τη βαλλιστική εξέταση

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του τραυματισμού της 8χρονης Αλεξίας ανήμερα του Πάσχα στις Θεσπιές, καθώς όπως έγινε γνωστό ο 54χρονος βενζινοπώλης είναι τελικά εκείνος που έριξε την αδέσποτη σφαίρα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά από τη βαλλιστική εξέταση ταυτοποιήθηκε ότι από το όπλο του συλληφθέντα, το οποίο κατείχε παράνομα, προήλθε η σφαίρα που καρφώθηκε στον δεξιό κρόταφο του κοριτσιού.

Το όπλο με το οποίο έριχνε μπαλοθιές ο 54χρονος - φωτογραφία: αστυνομία

Ο 54χρονος είπε στους αστυνομικούς ότι όταν έμαθε για τον τραυματισμό του κοριτσιού συγκλονίστηκε και παράλληλα τρομοκρατήθηκε. 

Ο άνδρας, ιδιοκτήτης πρατηρίου καυσίμων στην Αθήνα, βρισκόταν στο χωριό Λεοντάρι για να περάσει τις μέρες του Πάσχα. Όπως είπε στους αστυνομικούς δεν είχε σκοπό να τραυματίσει κανέναν και πως πυροβολούσε στον αέρα, όπως έκαναν κι άλλοι. 

Ομολόγησε μάλιστα στους αστυνομικούς ότι μόλις έμαθε για τον τραυματισμό του παιδιού έδωσε το όπλο σε φίλους του για να το πάνε στην Αθήνα, ώστε να μη βρεθεί κατά τη διάρκεια των ερευνών από την αστυνομία. 

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για ιδιοκτήτη πρατηρίου καυσίμων από την Αθήνα, ο οποίος είχε μεταβεί στο χωριό Λεοντάρι για τις ημέρες του Πάσχα. Εκεί την Κυριακή πυροβόλησε κατά τη διάρκεια γλεντιού στον αέρα. 

«Έδωσα το όπλο σε κάποιους φίλους και το μετέφεραν στην Αθήνα για να το κρύψουν στο σπίτι μου. Όταν έμαθα για τον τραυματισμό του παιδιού παρακολουθούσα ειδήσεις για να μάθω για την πορεία της υγείας του. Είχα σκοπό να εμφανιστώ αυτοβούλως στην αστυνομία, αλλά είχα τρομοκρατηθεί», φέρεται να είπε ο 54χρονος. 

Συντετριμμένη η μητέρα της 8χρονης Αλεξίας: «Περιμένουμε ένα θαύμα»

Το σπίτι όπου έπεσαν οι πυροβολισμοί απέχει μόλις 300 – 350 μέτρα από το σπίτι τη μικρής Αλεξίας και σύμφωνα με πληροφορίες, το περίστροφο που κατείχε παράνομα, ανάλογα πώς θα πυροβολήσει κάποιος, έχει τη δυνατότητα να στείλει τις σφαίρες σε αυτή την απόσταση. 

Από περίστροφο 38 χιλιοστών η αδέσποτη σφαίρα που χτύπησε την 8χρονη

Επίσης εκεί βρέθηκαν άλλοι τέσσερις κάλυκες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν μαζί με το περίστροφο στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ για να πραγματοποιηθεί βαλλιστική εξέταση. 

Σε κρίσιμη κατάσταση 8χρονη στη Θήβα - Χτυπήθηκε από αδέσποτη σφαίρα!

Ο 54χρονος, ο οποίος θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα κατηγορούταν για παράνομη οπλοκατοχή, όμως τώρα, μετά από την ταυτοποίηση του όπλου του, το κατηγορητήριο θα αλλάξει και θα είναι πιο βαρύ. 

Πατέρας Μάριου στους γονείς της Αλεξίας: Να έχετε πίστη- Γίνονται θαύματα!

Πώς έφτασε στον 54χρονο η αστυνομία

Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία διεξήγαγε έρευνες σε τρία σπίτια στο χωριό Λεοντάρι, καθώς σύμφωνα με μαρτυρίες από εκεί είχαν ακουστεί οι πυροβολισμοί. Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν οι τέσσερις κάλυκες μέσα σε μια γλάστρα στο σπίτι, όπου βρισκόταν ο 54χρονος κι έτσι οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη του. 

Υπενθυμίζεται ότι ανήμερα του Πάσχα η 8χρονη Αλεξία βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού της στις Θεσπιές όταν ξαφνικά σωριάστηκε στο έδαφος. Έντρομοι οι γονείς της έτρεξαν κοντά της και διαπίστωσαν ότι το παιδί τους τραυματίστηκε στον δεξί κρόταφο από αδέσποτη σφαίρα. 

Οι γιατροί στο νοσοκομείο Παίδων μετά από χειρουργική επέμβαση αφαίρεσαν τη σφαίρα, ενώ το κοριτσάκι νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και δίνει μάχη για τη ζωή του. Η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή, αλλά κρίσιμη, ενώ οι γονείς του προσεύχονται συνεχώς για να γίνει το θαύμα και το κοριτσάκι τους να συνέλθει. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top