Σε κλίμα κατάνυξης έγινε η περιφορά του Επιτάφιου ανά την Ελλάδα

Από την Κέρκυρα, μέχρι τη Σαντορίνη και τη Χειμάρρα

Σε όλη την Ελλάδα τηρήθηκαν οι παραδόσεις. Σε κάθε περιοχή όμως, η περιφορά του Επιταφίου έγινε με το δικό της ιδιαίτερο τρόπο. 

Μπότηδες στην Κέρκυρα

Το αδιαχώρητο στην πλατεία Λιστόν της Κέρκυρας. Χιλιάδες κόσμος ήρθε από όλες τις πλευρές της Ελλάδας, για να παρακολουθήσει το σπάσιμο των μπότηδων. Το θορυβώδες έθιμο που διώχνει το κακό… Τα κινητά είχαν πάρει θέση, για τη βροχή των μικρών μπότηδων και μάλιστα φέτος πριν χτυπήσει η πρώτη ανάσταση.

Οι χιλιάδες των πιστών είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και την περιφορά του σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνα, που είναι μια από τις πιο μεγαλοπρεπέστερες τελετές.

Σπάζουν στάμνες και στην Πρέβεζα

Στάμνες όμως έσπασαν και στην Πρέβεζα με τα παιδάκια να το διασκεδάζουν δεόντως.

Κατάνυξη και δέος στην περιφορά των επιταφίων στο Αργοστόλι

Επιτάφιος με 110.000 χάντρες και χιλιάδες χρυσάνθεμα στο Φόδελε της Κρήτης!

Αναπαράσταση του Θείου Δράματος στην Πάρο

Θρησκευτική κατάνυξη και θείο πάθος στην αναπαράσταση της Σταύρωσης του Χριστού στα Μάρμαρα της Πάρου. Μικροί και μεγάλοι, ζωντάνεψαν εικόνες από το θείο δράμα, σύμφωνα με τις γραφές, μπροστά στα μάτια των πιστών. Από τη στιγμή που ο Πόντιος Πιλάτος ένιψε τας χείρας του έως την Ανάσταση.

«Οι τελευταίες μέρες του Ιησού» στη Λήμνο

Και στο Μούδρο της Λήμνου, υπάρχει ανάλογη θεατρικότητα, αμέσως μετά τον Επιτάφιο. Οι νησιώτες αναβίωσαν τις τελευταίες μέρες του Ιησού. Από την είσοδό του στα Ιερόλυμα, την Κυριακή των Βαΐων μέχρι το μυστικό δείπνο και τη σύλληψη του Χριστού στον κήπο της Γεθσημανής και με κορύφωση τη σταύρωσή του στο Γολγοθά…

Επιτάφιος μέσα στη θάλασσα

Στο Καμίνι της Ύδρας ο Επιτάφιος, σύμφωνα με την παράδοση, μπήκε μέσα στη θάλασσα… Ο συμβολισμός; Να καθαρίσει την ανθρώπινη αμαρτία, όπως άλλωστε και στη Νάξο. Στον Πόρο ο επιτάφιος μεταφέρθηκε με καΐκια διά της θαλάσσης από το Γαλατά με τη συνοδεία καπνογόνων.

Η θάλασσα αποτελεί κεντρικό στοιχείο και στη Ναύπακτο, όπου η τελετή έλαβε χώρα στο παλιό ενετικό λιμάνι.

Ο Επιτάφιος και στη Χειμάρρα

Με κατάνυξη έγινε η περιφορά του Επιταφίου και στη Χειμάρρα.  

Σε όλο τον κόσμο, ο Επιτάφιος της Ορθοδοξίας

Οι εικόνες της Μεγάλης Παρασκευής των ορθοδόξων στην Ελλάδα, με drones από τη Σαντορίνη αλλά και τη Λαμία έφτασαν σε όλο τον κόσμο!

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων Σαββατοκύριακου του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top