Διασώστες του ΕΚΑΒ: Οι σύγχρονοι ήρωες του δρόμου

Μιλούν για τον αγώνα τους να σώσουν ζωές στο εσωτερικό του ασθενοφόρου

Τεράστια μάχη δίνουν καθημερινά οι διασώστες του ΕΚΑΒ, οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι με εκατοντάδες διακομιδές ημερησίως. Έχοντας μόλις 60 ασθενοφόρα στη διάθεσή τους, πρέπει να ξεπερνούν τις δυνάμεις τους και να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους. 

Ο Γιάννης Μπούσιος και ο Γιώργος Βλάχος εργάζονται στο ΕΚΑΒ εδώ και αρκετά χρόνια και εξηγούν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σε κάθε βάρδιά τους. «Έχουμε 60 ασθενοφόρα. Πρέπει να αυξηθούν στα 80 γιατί δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε πια όπως πρέπει» επισημαίνουν.  

Τα ασθενοφόρο, δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, είναι καινούργιο και πλήρως εξοπλισμένο με τα κατάλληλα μέσα ώστε να μπορούν οι διασώστες να παρέχουν τις πρώτες βοήθειες σε όποιον βρίσκεται σε ανάγκη. Διαθέτει αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή, το μηχάνημα δηλαδή που θα σώσει μια ζωή δίνοτας ρεύμα στην καρδιά καθώς και τον απαραίτητο εξοπλισμό που απαιτείται στα τροχαία ατυχήματα. Οι διασώστες είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν σε κάθε είδους περιστατικό που θα προκύψει, όπως συνέβη με μια γυναίκα που τους σταμάτησε στο δρόμο και γέννησε ένα υγιέστατο αγοράκι μέσα στο ασθενοφόρο.

Οι δύο διασώστες τονίζουν ότι είναι πολύ σημαντικό να μην γίνονται άσκοπες κλήσεις στα γραφεία του ΕΚΑΒ, καθώς αρκετά από τα περιστατικά είναι πολύ σοβαρά και η διαθεσιμότητα των ασθενοφόρων είναι απαραίτητη.    

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top