Δολοφονία Μακρή: Έφτασαν στα ίχνη του Βούλγαρου από μία απόδειξη ρούχων

Σκληρός και εριστικός ο κατηγορούμενος κατά τη σύλληψή του

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων οδηγήθηκε ο 31χρονος Βούλγαρος, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή, τον περασμένο Οκτώβριο, έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα Βούλας. Παρουσιάστηκε σε εισαγγελέα και ανακριτή και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα για τη δολοφονία. Ο κατηγορούμενος αρνείται την εμπλοκή του στη δολοφονία, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ενώ ο ίδιος δεν έχει πει λέξη. 

Ο κατηγορούμενος οδηγείται στον εισαγγελέα και τον ανακριτή

Ο 31χρονος κατηγορείται και για αντίσταση κατά της αρχής, για πλαστογραφία και φθορά ξένης περιουσίας, καθώς εμβόλισε οχήματα της αστυνομίας στην προσπάθεια του να διαφύγει της σύλληψης στο ξενοδοχείο όπου διέμενε. 

Βικτώρια Καρύδα: Εύχομαι το χειρότερο για τον δολοφόνο του άνδρα μου

Ο 32χρονος βγαίνει από τα δικαστήρια μετά την προθεσμία που έλαβε

Ο δικηγόρος του, Α.Λύτρας, είπε στους δημοσιογράφους ότι «ο εντολέας μου αρνείται την εμπλοκή του. Από όσα έχω δει κι εγώ μέχρι τώρα, υπάρχουν κάποιες ενδείξεις. Αποτυπώματα DNA δεν υπάρχουν». 

Από τη Βουλγαρία ήρθαν εσπευσμένα οι γονείς και η σύζυγος του 31χρονου, οι οποίοι ήταν το πρωί στα δικαστήρια Ευελπίδων.

«Κατηγορείσαι για δολοφονία» - «Για ποιον μήνα μιλάτε;»

Σκληρός, εριστικός και μη συνεργάσιμος ήταν ο 32χρονος προς τους αστυνομικούς κατά τη σύλληψή του. Το πρώτο πράγμα που ρώτησε ήταν: «Είστε σίγουροι για ό,τι κάνετε;». Όταν του είπαν ότι κατηγορείται για δολοφονία είπε: «Για ποιον μήνα μιλάτε;»

Ο Μακρής ήξερε ότι τον παρακολουθούσαν

Ο δράστης παρακολουθούσε τον Μακρή πριν την δολοφονία στις διαδρομές που έκανε. Το θύμα, μια βδομάδα πριν, το είχε καταλάβει και το εκμυστηρεύτηκε σε φιλικό του πρόσωπο. Δεν πήρε όμως μέτρα προφύλαξης.

Πώς έφτασε η ΕΛ.ΑΣ στα ίχνη του - Αναζητείται ο 33χρονος συνεργός του

Σύμφωνα με πληροφορίες του star.gr, η αστυνομία έχει αρκετά στοιχεία στα χέρια της για τον 31χρονο Βούλγαρο. Ο κατηγορούμενος βρισκόταν στην Ελλάδα την ημέρα της δολοφονίας του Γιάννη Μακρή. Την επόμενη μέρα, δηλαδή την 1η Νοεμβρίου 2018,  έφυγε με τον 33χρονο αδελφό του στη Σόφια. Μάλιστα, αναζητείται από τις αρχές, καθώς θεωρούν ότι ήταν συνεργός του στο στυγερό έγκλημα.  

Οι δυο τους επέστρεψαν στην Ελλάδα, με τις αρχές να εκτιμούν ότι ετοιμάζονταν να εκτελέσουν κάποιο νέο συμβόλαιο θανάτου. Κατά τη διαμονή τους στην Αθήνα, άλλαζαν ξενοδοχεία και μέχρι και τέσσερα αυτοκίνητα για τις μετακινήσεις τους.

Η ΕΛ.ΑΣ βρήκε μάλιστα απόδειξη από κατάστημα ρούχων της Γλυφάδας, στο δωμάτιο που διέμενε ο Βούλγαρος. Η αγορά είχε γίνει το προηγούμενο βράδυ της δολοφονίας του Μακρή και τα ρούχα παρέπεμπαν σε αυτά που φορούσε ο δολοφόνος, όπως φαινόταν στα πλάνα από τις κάμερες ασφαλείας. Όταν τα δύο αδέλια έφυγαν βιαστικά από το ξενοδοχείο, άφησαν πίσω τους κάποια προσωπικά αντικείμενα αλλά και την… απόδειξη από το κατάστημα. Αυτά τα αντικείμενα τα είχε μαζέψει το προσωπικό του ξενοδοχείου.

Επίσης, στο βίντεο της Καθημερινής υπάρχει ένα αυτοκίνητο που φαίνεται να περνά μετά την εκτέλεση. Είναι το αυτοκίνητο των δραστών. Κατάφεραν να τακτοποιήσουν χρώμα, μάρκα, τύπο και εταιρία απ’όπου το νοίκιασαν.

Ο Βούλγαρος δεν έχει απασχολήσει ξανά τις αρχές στην Ελλάδα. Το 2016 είχε απελαθεί από τον Καναδά για πλαστογραφία. 

Έχει σχέση με την απόπειρα δολοφονίας Ελληνοαυστραλού επιχειρηματία στη Γλυφάδα;

Τέλος, ερωτήματα προκαλεί αν η δολοφονία Μακρή συνδέεται με την ανατίναξη αυτοκινήτου Ελληνοαυστραλού επιχειρηματία στη Γλυφάδα. Αν και δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο που να συνδέει αυτές τις δύο υποθέσεις, αλλά εύλογα θεωρείται ότι και οι δύο περιπτώσεις  στήθηκαν από ξένη εγκληματική οργάνωση. Υπενθυμίζεται ότι η δεύτερη περίπτωση δεν είχε τραγική κατάληξη για τον επιχειρηματία.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top