Στη φυλακή και ο δεύτερος δικηγόρος για τη "μαφία του Κορυδαλλού"

Τι υποστήριξε στη μαραθώνια απολογία του

Μετά από μια μαραθώνια απολογία, ο δικηγόρος, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση στο πλαίσιο της υπόθεσης της μαφίας των φυλακών κρίθηκε και αυτός προφυλακιστέος. 

Η προφυλάκισή του αποφασίστηκε όταν τελείωσε η απολογία του, γύρω στις 02:00 τα ξημερώματα της Τρίτης. 

Μαφία των φυλακών: Τα «χρυσά» συμβόλαια και η καλλονή δικηγόρος

Ο ίδιος αρνήθηκε την εμπλοκή του και τόνισε ότι είχε επαφές με τον φερόμενο ως αρχηγό της μαφίας των φυλακών εν γνώσει της αστυνομίας. 

Συγκεκριμένα στο πολυσέλιδο απολογητικό του υπόμνημα που κατέθεσε στον ανακριτή, ο δικηγόρος παραδέχεται ότι είχε συνομιλίες με τον φερόμενο ως εγκέφαλο της μαφίας των φυλακών, Κλοντιάν Λεκοτσάι, ώστε να πάρει πληροφορίες για τους ανθρώπους που βρίσκονταν πίσω από την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του. 

Συνελήφθησαν δύο δικηγόροι για επαφές με τη μαφία των φυλακών Κορυδαλλού

Σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι από την πρώτη στιγμή η αστυνομία γνώριζε για τις επαφές του με τον Λεκοτσάι και πως η προτροπή της ήταν να διατηρεί αυτές τις επαφές. Σε κάθε επίσκεψή του στις φυλακές μάλιστα, όπου συναντούσε τον Αλβανό ποινικό κρατούμενο, τον συνόδευαν αστυνομικοί, τους οποίους είχε διαθέσει για εκείνον η ΕΛ.ΑΣ. μετά από την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του. 

Φέρεται επίσης να κατέθεσε ότι διατηρούσε την επαφή αυτή υπό το κράτος των απειλών και του φόβου και ότι ανταποκρινόταν στα… καλέσματα του Λεκοτσάι για να τον έχει «σε καταστολή» και να πάρει τις πληροφορίες που ήθελε. 

Ο δικηγόρος για τη «μαφία των φυλακών»: Φοβόμουν και έδινα χρήματα

Όσον αφορά στα χρήματα που φέρεται να κατέβαλλε στον Αλβανό κακοποιό, ο δικηγόρος είπε πως του έδινε μικρά χρηματικά ποσά, καθώς φοβόταν για τη ζωή του και για τη ζωή της οικογένειάς του. 

Ο δικηγόρος φέρεται να υποστήριξε ότι η χρονική στιγμή που ενεπλάκη στην υπόθεση δεν είναι τυχαία, αφήνοντας αιχμές εναντίον του Α. Φλώρου, καθώς εκκρεμούν δίκες με «συνδετικό κρίκο» τον έγκλειστο επιχειρηματία. 

Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι ο συγκεκριμένος προσπαθεί να τον μπλέξει σε κυκλώματα που πρώτος επέλεξε για να τον εξοντώσει. 

«Είναι προφανές ότι όλες οι ανωτέρω εξελίξεις γύρω από τις ποινικές υποθέσεις, συνδετικός κρίκος των οποίων είναι ο Αρ. Φλώρος, δηλαδή ο καταδικασθείς ηθικός αυτουργός της εις βάρος μου δολοφονικής επιθέσεως, μόνο συμπτώσεις δεν μπορούν να χαρακτηριστούν, με κορύφωση όλων τη σύλληψή μου, η οποία προέκυψε από μεθοδεύσεις και την προσπάθεια του επί πολλά έτη επίδοξου δολοφόνου μου Αρ. Φλώρου, να με εμπλέξει, στα κυκλώματα, στα οποία ο ίδιος απευθύνθηκε για να επιτύχει την εξόντωσή μου, ώστε να ελαφρύνει τη δική του θέση και απομακρύνοντας με να ελπίζει στην απαλλαγή του τουλάχιστον από την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στην εναντίον μου απόπειρα δολοφονίας», φέρεται να κατέθεσε ο δικηγόρος.

Επιπρόσθετα επεσήμανε ότι στα μέσα του 2017 ο Αλβανός κακοποιός είχε οικονομική απαίτηση από τον Φλώρο και ήθελε να τον σκοτώσει, γιατί του χρωστούσε δύο – τρία εκατομμύρια ευρώ. 

«Ουδέποτε εντάχθηκα ως μέλος και ουδέποτε συμμετείχα σε οποιαδήποτε δομημένη και με διαρκή δράση εγκληματική ομάδα, ούτε προκύπτει από οποιοδήποτε στοιχείο της σχηματισθείσας ποινικής δικογραφίας η πρόθεση ένταξής μου ή η ίδια η ένταξή μου στην αναφερόμενη στο κατηγορητήριο εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας αγνοώ στην πλειονότητά τους», καταλήγει στο υπόμνημά του ο δικηγόρος.
 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο του Star εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top