Χαλάνδρι: Χειροβομβίδα στο ρωσικό προξενείο

Ήταν ισχυρή η έκρηξη" λέει κάτοικος

Χειροβομβίδα έριξαν άγνωστοι γύρω στις 4 τα ξημερώματα στον προαύλιο χώρο του ρωσικού Προξενείου, το βρίσκεται επί της οδού Τζαβέλα 9, στο Χαλάνδρι. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την περιοχή και σε εξέλιξη είναι οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής. 

Οι πληροφορίες λένε ότι τη χειροβομβίδα πέταξαν δύο άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα, προς τo φυλάκιο, με σκοπό να υπάρξουν θύματα. Σημειώνεται ότι το φυλάκιο δεν έχει αστυνομικό αλλά εταιρεία security. Οι άνθρωποι της Πρεσβείας άκουσαν την έκρηξη και κοίταξαν κατευθείαν τις κάμερες ασφαλείας. Τότε είδαν μια μοτοσυκλέτα με δύο αναβάτες να φεύγει από την περιοχή.

Λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκε στα Εξάρχεια καμένη μοτοσικλέτα και εξετάζεται αν σχετίζεται με το περιστατικό στο ρωσικό προξενείο και αν επρόκειτο για το μέσο διαφυγής των δραστών.

Εξερράγη ή όχι; "Ναι" λένε οι κάτοικοι

Αρχικά συγκεχυμένες ήταν οι πληροφορίες αν εξερράγη η χειροβομβίδα ή όχι. Σύμφωνα με μαρτυρία κατοίκου της περιοχής, ήταν ισχυρή έκρηξη. «Πεταχτήκαμε στον ύπνο μας» υποστήριξε.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το αρχηγείο της αστυνομίας, η οποία ήρθε αρκετές ώρες αργότερα: «Στις 03:20 π.μ., εξωτερικά του ρωσικού προξενείου ερρίφθη χειροβομβίδα, η οποία εξερράγη χωρίς να προκληθούν τραυματισμοί».

Οι ομοιότητες με το χτύπημα στη γαλλική πρεσβεία τον Νοέμβριο του 2016

Επίθεση με χειροβομβίδα είχε πραγματοποιθεί στο κτίριο της Γαλλικής Πρεσβείας στο κέντρο της Αθήνας, στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας 7, τον Νοέμβριο του 2016. Οι δράστες επέβαιναν σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού. Πέταξαν τη χειροβομβίδα, που εξερράγη τραυματίζοντας τον αστυνομικό που υπήρχε στο σημείο για τη φύλαξη του κτιρίου. Την ευθύνη είχε αναλάβει τότε η «Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας».

Μαυροειδάκος: «Πιθανότατα πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια»

Για πιθανή τρομοκρατική ενέργεια μίλησε πριν στον ΣΚΑΪ, ο γενικός γραμματέας Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος.

Όπως ανέφερε, το συγκεκριμένο περιστατικό δείχνει να σχετίζεται με μία καμένη μοτοσικλέτα που βρέθηκε τα ξημερώματα στην περιοχή των Εξαρχείων, όμως -όπως είπε- δεν είναι σε θέση να κάνει περισσότερες δηλώσεις, διότι οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Αυξημένη κίνηση στα βόρεια λόγω αποκλεισμού της Τζαβέλλα

Αυξημένη είναι η κίνηση στην Κηφισίας, την Εθνικής Αντιστάσεως, την Καποδιστρίου και τους κεντρικούς δρόμους του Χαλανδρίου και του Νέου Ψυχικού. Ο αποκλεισμός της οδού Τζαβέλλα στο Χαλάνδρι όπου βρίσκεται το ρωσικό προξενείο έχει προκαλέσει κυκλοφοριακό κομφούζιο στους γύρω δρόμους.

Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών για την επίθεση 

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση με τη ρίψη χειροβομβίδας που σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα στον προαύλιο χώρο της Προξενικού Τμήματος της Πρεσβείας της Ρωσίας στην Αθήνα, με αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών.

Οι παραδοσιακά και σε βάθος αιώνων αγαστές σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με τη Ρωσία δεν πρόκειται να επηρεασθούν από ανάλογες έκνομες και απολύτως καταδικαστέες πράξεις.

Οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την διερεύνηση του περιστατικού και την υπαγωγή των δραστών στη δικαιοσύνη»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top