Aναστέλλονται και στην Ελλάδα οι πτήσεις με Boeing 737 Max

Συναγερμός μετά τo αεροπορικό δυστύχημα στην Αιθιοπία

Μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ασφάλειας Αεροπορίας για την καθολική απαγόρευση των πτήσεων του αεροσκάφους Boeing 737 Max σε ολόκληρη την Ευρώπη αναστέλλονται και στην Ελλάδα οι πτήσεις με τα συγκεκριμένα αεροσκάφη. 

Η αεροπορική τραγωδία που σημειώθηκε στην Αιθιοπία και είχε σαν αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο 157 άνθρωποι σήμανε παγκόσμιο συναγερμό. 

Πανευρωπαϊκή απαγόρευση των πτήσεων των Boeing 737 Max

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Κωνσταντίνος Λιντζεράκος, από το απόγευμα της Τρίτης δόθηκε εντολή σε όλα τα αεροδρόμια για απαγόρευση πτήσεων των συγκεκριμένων αεροσκαφών στον ελληνικό εναέριο χώρο.

Οι χώρες που απαγορεύουν τις πτήσεις στον εναέριο χώρο τους

Στην Ευρώπη:

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA) αποφάσισε να κλείσει τον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο στα Boeing 737 MAX 8 και 9 αρχής γενομένης από τις 21:00 ώρα Ελλάδας, που θα πετούσαν προς, από και εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είτε ανήκουν σε ευρωπαϊκές εταιρείες ή προέρχονται από τρίτες χώρες.

Ο Έλληνας που δεν μπήκε στη μοιραία πτήση της Ethiopian Airlines και σώθηκε

Αεροπορική τραγωδία στην Αιθιοπία: Αυτή είναι η λίστα των επιβατών

Η Γερμανία απαγόρευσε στα 737 MAX 8 και 9 και η Πολωνία τα 737 MAX 8 να πετούν στον εναέριο χώρο τους, ενώ η Γαλλία, η Βρετανία, η Ιταλία, η Αυστρία, η Ιρλανδία και η Ολλανδία απέκλεισαν όλα τα 737 MAX.

Η ρωσική αεροπορική εταιρεία S7 ανακοίνωσε ότι θα καθηλώσει στο έδαφός της τα αεροσκάφη Boeing 737 Max 8 αρχής γενομένης από την Τετάρτη μετά τη συντριβή του αεροσκάφους της Ethiopian Airlines.

Σε άλλες περιοχές του κόσμου:

Η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας της Αυστραλίας και της Σιγκαπούρης απαγόρευσαν επίσης όλα τα Boeing 737 MAX να πετούν στον εναέριο χώρο τους.

Αιθιοπία:Εντοπίστηκαν και τα δύο μαύρα κουτιά του μοιραίου Boeing 737 MAX 8

Η Μαλαισία έκανε το ίδιο με τα Boeing 737 MAX 8.

Οι χώρες που αναστέλλουν τις πτήσεις:

Η Κίνα ανέστειλε τις πτήσεις των Boeing 737 Max 8 έως ότου οι αμερικανικές αρχές και η εταιρεία Boeing διαβεβαιώσουν ότι «έλαβαν μέτρα για να εγγυηθούν με αποτελεσματικότητα την ασφάλεια των πτήσεων».

Συνολικά 76 Boeing της οικογένειας 737 MAX παραδόθηκαν σε περίπου δέκα αεροπορικές εταιρείες της Κίνας.

Η Ινδονησία, η εταιρεία της οποίας Lion Air έχασε ένα Boeing 737 MAX 8 στις 29 Οκτωβρίου του 2018 με 189 επιβαίνοντες, αποφάσισε να ακινητοποιήσει τον στόλο των 11 Boeing 737 MAX 8.

Η Τουρκία ανέστειλε επίσης τις πτήσεις των αεροσκαφών Boeing 737 Max 8 και 9 ως «προληπτικό μέτρο. Το ίδιο και το Ομάν, η Νότια Κορέα, η Μογγολία και η Ινδία.

Επιπλέον, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων απαγόρευσε τις πτήσεις όλων των μοντέλων Boeing 737 MAX στον εναέριο χώρο των ΗΑΕ.

Η Ethiopian Airlines, μετά το δυστύχημα της Κυριακής, καθήλωσε στο έδαφος τα 4 Boeing 737 MAX.

Η εταιρεία Tuifly (Γερμανία και Βρετανία, 15 αεροσκάφη), η εταιρεία Gol (Βραζιλία, 7), η Aeromexico (Μεξικό, 6), η LOT (Πολωνία, 5), η Aerolineas Argentinas (Αργεντινή, 5), η Icelandair (Ισλανδία, 3), η Comair (Νότια Αφρική, 1) και η Cayman Airways ακινητοποιούν τα Boeing 737 MAX 8.

Η Norwegian Air Shuttle (Νορβηγία, 18 αεροσκάφη) και η Turkish Airlines (Τουρκία, 12 αεροσκάφη) ανακοίνωσαν ότι καθηλώνουν στο έδαφος τα Boeing 737 MAX.

«Όχι» των ΗΠΑ στην αναστολή των πτήσεων

Απομονωμένες μπροστά στην τεράστια διεθνή πίεση οι ΗΠΑ επέμειναν χθες Τρίτη στην άρνησή τους να απαγορεύσουν τις πτήσεις του Boeing 737 MAX-8 μετά τη συντριβή την Κυριακή ενός αεροσκάφους αυτού του τύπου των Ethiopian Airlines που στοίχισε τη ζωή σε 157 ανθρώπους.

«Μέχρι στιγμής η εξέταση της υπόθεσης δεν δείχνει κανένα πρόβλημα στην απόδοση και δεν μας δίνει κανένα λόγο να ζητήσουμε την ακινητοποίηση αυτού του αεροσκάφους», διαβεβαίωσε η ομοσπονδιακή υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) σε ανακοίνωσή της.

Ωστόσο η FAA διαβεβαίωσε ότι δεν θα διστάσει να λάβει «άμεσα και προσήκοντα» μέτρα, αν εντοπιστεί κάποιο πρόβλημα μετά την εξέταση των δεδομένων της πτήσης 302 των Ethiopian Airlines μετά την ανάλυση των μαύρων κουτιών του αεροσκάφους.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων εδώ
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top