Αεροπορική τραγωδία στην Αιθιοπία: Αυτή είναι η λίστα των επιβατών

Ο πιλότος λίγο πριν τη συντριβή ζητούσε βοήθεια

Οδύνη και ανείπωτο πόνο βιώνουν τις τελευταίες ώρες οι συγγενείς των 157 επιβαινόντων του μοιραίου αεροσκάφους της Ethiopian Airlines, που συνετρίβη το πρωί της Κυριακής λίγο μετά την απογείωσή του από την Αντίς Αμπέμπα.

Πολίτες από 33 χώρες περιλαμβάνονται σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία μεταξύ των επιβαινόντων. Από αυτούς οι 32 ήταν Κενυάτες, 18 από τον Καναδά, 9 από την Αιθιοπία, 8 από την Κίνα, 8 Αμερικανοί, 7 Βρετανοί και ισάριθμοι Γάλλοι, 6 Αιγύπτιοι, 5 Ολλανδοί, 4 με διαβατήριο ΟΗΕ και άλλοι τόσοι Ινδοί, 3 Ρώσοι, 2 Ισραηλινοί και 2 Ισραηλινοί, καθώς και από ένας υπήκοοι Βελγίου, Νορβηγίας, Ουγκάντας, Υεμένης, Σουδάν, Μοζαμβίκης και Τόγκο.

Οι συγγενείς τους θρηνούν...

Βοήθεια είχε ζητήσει ο πιλότος

Δυσκολίες στην πτήση και άδεια επιστροφής ζήτησε ο κυβερνήτης του μοιραίου αεροσκάφους. Αυτό δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της Ethiopian Airlines, ο οποίος τόνισε πως το μοιραίο αεροσκάφος Boeing 737 MAX των Αιθιοπικών Αερογραμμών «δεν είχε γνωστό ιστορικό τεχνικών προβλημάτων». Επίσης ξεκαθάρισε ότι ο φάκελος του κυβερνήτη του αεροσκάφους «ήταν εξαιρετικός».

Συνετρίβη αεροσκάφος στην Αιθιοπία με 157 επιβαίνοντες-Είναι όλοι νεκροί

Το Boeing 737 MAX είχε παραδοθεί πριν από τέσσερις μήνες στην εταιρεία

Η αμερικανική εταιρία παραγωγής αεροσκαφών Boeing εξέφρασε τα συλλυπητήρια της για τον θάνατο των 157 επιβατών και μελών του πληρώματος του μοιραίου Boeing 737 ΜΑΧ κι εξέφρασε την ετοιμότητά της να παρέχει την απαραίτητη τεχνητή βοήθεια στις αρμόδιες Αρχές, για την αποτελεσματική διερεύνηση του σημερινού αεροπορικού δυστυχήματος.

Το Boeing 737 MAX είχε παραδοθεί πριν από τέσσερις μήνες στην Ethiopian Airlines, ενώ ένα άλλο ίδιου μοντέλου είχε συντριβεί τον περασμένο Οκτώβριο στην Ινδονησία.

Σύμφωνα, πάντως με τον εκτελεστικό διευθυντή των Αιθιοπικών Αερογραμμών το μοιραίο αεροσκάφος «δεν είχε γνωστό ιστορικό τεχνικών προβλημάτων», ενώ ο  φάκελος του κυβερνήτη του μοιραίου αεροσκάφους «ήταν εξαιρετικός».
 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top