Συνετρίβη αεροσκάφος στην Αιθιοπία με 157 επιβαίνοντες-Είναι όλοι νεκροί

Έξι λεπτά μετά την απογείωσή του-Το επιβεβαίωσε το γραφείο του Πρωθυπουργού

Συνετρίβη αεροσκάφος της Ethiopian Airlines έξι λεπτά μετά την απογείωσή του, στις 08:44 το πρωί της Κυριακής.

Το Boeing 737-800 MAX έκανε πτήση από την Αντίς Αμπέμπα προς το Ναϊρόμπι. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας στο αεροσκάφος επέβαιναν 157 άτομα, 149 επιβάτες και 8 μέλη πληρώματος.

«Είναι όλοι νεκροί»

Αυτό ανακοίνωσε η κρατική τηλεόραση στην Αιθιοπία επικαλούμενη ανώνυμη πηγή των Ethiopian Airlines σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Δεν υπάρχουν επιζώντες από την πτήση, στην οποία επέβαιναν επιβάτες από 33 χώρες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τη συντριβή του αεροσκάφους ανακοίνωσε το γραφείο του πρωθυπουργού της Αιθιοπίας.

«Το Γραφείο του Πρωθυπουργού, εξ ονόματος της κυβέρνησης και των κατοίκων της Αιθιοπίας, θα ήθελε να εκφράσει τα βαθύτατα συλλυπητήριά του στις οικογένειες εκείνων που έχασαν τους αγαπημένους τους στην Ethiopian Airlines Boeing 737 για τακτική προγραμματισμένη πτήση προς Ναϊρόμπι της Κένυας σήμερα το πρωί», δήλωσε το γραφείο του πρωθυπουργού Abiy Ahmed στο Twitter.

Άγνωστα παραμένουν μέχρι στιγμής τα αίτια της συντριβής της πτήσης ΕΤ302 καθώς και το σημείο της τραγωδίας.

Εκπρόσωπος της Ethiopian Airlines ανέφερε ότι ο αερομεταφορέας της χώρας έχασε την επαφή με το αεροσκάφος έξι λεπτά μετά την απογείωσή του από το διεθνές αεροδρόμιο Bole προτού συντριβεί περίπου 60 χλμ νοτιανατολικά του αεροδρομίου.

Σε εξέλιξη είναι αποστολή έρευνας και διάσωσης, ενώ δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες για θύματα ή επιζώντες. Τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ορισμένες πτήσεις από την Αντίς Αμπέμπα αναβλήθηκαν ή ακυρώθηκαν μετά το τραγικό συμβάν. 

«Είχε ασταθή ρυθμό ανόδου»

«Είχε ασταθή ρυθμό ανόδου [Vertical Speed]», σύμφωνα με την ηλεκτρονική σελίδα καταγραφής πτήσεων flightradar24.

«Τα στοιχεία από το δίκτυο Flightradar24 ADS-B δείχνουν ότι ο ρυθμός ανόδου του αεροσκάφους ήταν ασταθής, μετά την απογείωση του», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter, το παραπάνω δίκτυο παρακολούθησης πτήσεων, που έχει την έδρα του στην Σουηδία.

Είναι το δεύτερο δυστύχημα με Boeing 737 μέσα σε πέντε μήνες

«Πρόκειται για το δεύτερο μεγάλο, μοιραίο ατύχημα που εμπλέκεται ένα Boeing 737 MAX σε διάστημα λιγότερο των πέντε μηνών, περιλαμβανομένης και της συντριβής αεροσκάφους της Lion Air τον Οκτώβριο», δήλωσε  ο αναλυτής αεροπλοϊας, Alex Macheras στη DW.

Στο δυστύχημα της Lion Air είχαν σκοτωθεί και οι 189 επιβαίνοντες. Ήταν η δεύτερη χειρότερη αεροπορική τραγωδία στην ιστορία της Ινδονησίας μετά τη συντριβή το 1997 αεροσκάφους κοντά στο Μεντάν, όπου σκοτώθηκαν 234 άνθρωποι.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top