«Έπιασαν» τους τρεις που κακοποίησαν ηλικιωμένο ζευγάρι για να το ληστέψουν

Τους κατηγορούν και για την πρόσφατη κινηματογραφική ληστεία με οδοφράγματα

Συνελήφθησαν οι τρεις αδίστακτοι δράστες που κακοποίησαν ηλικιωμένο ζευγάρι στη Λαμία για να το ληστέψουν. Οι αστυνομικοί τους κατηγορούν και για την πρόσφατη κινηματογραφική ληστεία με οδοφράγματα, σε βάρος υπαλλήλου ναυτιλιακής εταιρίας στο Μαρούσι. 

«Είδα τους κάδους στο δρόμο και λέω κάποιος μεγάλος θα περάσει, μου λένε φύγε…» είχε δηλώσει αυτόπτης μάρτυρας στις 27 Φεβρουαρίου 2019.

Αυτή η καλοστημένη ενέδρα στη μέση του δρόμου στο Μαρούσι,  ήταν η αρχή του τέλους για την αδίστακτη συμμορία. Είχαν στήσει οδόφραγμα με κάδους απορριμμάτων για να ακινητοποιήσουν και να  ληστέψουν υπάλληλο ναυτιλιακής εταιρίας που μετέφερε 30 χιλιάδες δολάρια  και 20 χιλιάδες ευρώ. Ο τσιλιαδόρος της σπείρας τον παρακολουθούσε από την τράπεζα που πήρε τα λεφτά και ενημέρωνε τους συνεργούς του.

Τηλεφωνική  Συνομιλία ληστών 

ΤΣΙΛΙΑΔΟΡΟΣ: -Τώρα ήρθε στο αμάξι του, δεν έχει μπει μέσα ακόμα ...έχω κατέβει κάτω μήπως και δω και μήπως τα βάλει πίσω. Kατάλαβες;
ΣΥΝΕΡΓΟΣ: -Για δες άμα μπορείς
ΤΣΙΛΙΑΔΟΡΟΣ: - Ναι για να είμαστε πιο σίγουροι κατάλαβες; Τώρα εδώ που είμαι βλέπω αν θα τα βάλει πίσω.
ΣΥΝΕΡΓΟΣ: -Μπράβο, μπράβο! Μου τον φέρνεις και κάθεσαι πιο κάτω, πίσω ο φίλος και εσύ κοιτάς live τη δουλειά.
ΤΣΙΛΙΑΔΟΡΟΣ: - Ναι ρε φίλε, ναι, ναι.
ΣΥΝΕΡΓΟΣ: -Και δες εκεί μια που τα βάζει κανονικά. Προσέχουμε εκεί όσο μπορούμε.

Πυροβόλησαν τον υπάλληλο για να τον τρομοκρατήσουν

«Ένας από τους δράστες τον πλησίασε από το παράθυρο του συνοδηγού και πυροβόλησε μια φορά και ο συνεργός του πήρε την τσάντα με τα χρήματα» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου Στερεάς Ελλάδας. 

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο από τους τρεις δράστες της ληστείας στο Μαρούσι, είναι οι ίδιοι που πριν από έναν χρόνο στη Λαμία, λήστεψαν έναν ηλικιωμένο εργολάβο οικοδομών. Τον χτύπησαν βάναυσα και απείλησαν να σκοτώσουν τη γυναίκα του για να αρπάξουν χρήματα και χρυσαφικά.  

Η ληστεία στη Λαμία, όπως λένε οι αστυνομικοί  ήταν «εργολαβία», από τον τρίτο συνεργό τους που τους έδωσε όλες τις πληροφορίες για το ηλικιωμένο ζευγάρι. 

Πριν από κάθε ληστεία οι δράστες παρακολουθούσαν σχολαστικά τα θύματά τους. Όπως λένε οι αστυνομικοί τοποθετούσαν ακόμη και πομπό για να ελέγχουν το γεωγραφικό στίγμα του στόχου.

Οι κατηγορούμενοι ωστόσο αρνούνται τα πάντα.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top