Θάνατος πυροσβέστη στη Θεσσαλονίκη:Η στιγμή που πιάνει φωτιά το εργοστάσιο

Ο Δημήτρης Τσαλής έπεσε νεκρός πάνω στο καθήκον

Θρήνος στο Πυροσβεστικό Σώμα. Ο πρόεδρος της Ένωσης πυροσβεστικών υπαλλήλων Κεντρικής Μακεδονίας Δημήτρης Τσαλής έπεσε νεκρός πάνω στο καθήκον. Έριξε όλες του τις δυνάμεις για να σβήσει πυρκαγιά σε εργοστάσιο ώστε να μην πάρουν φωτιά τα χημικά με πολύ άσχημα αποτελέσματα.

Δεν το σκέφτηκε ούτε στιγμή. Έπεσε με αυτοθυσία στη μάχη με τις φλόγες χωρίς να υπολογίσει τον κίνδυνο. Δυστυχώς το πλήρωσε με τη ζωή του. Ήταν ο πυρονόμος Δημήτρης Τσαλής, πατέρας δυο παιδιών. Υπηρετούσε από το 2001 στην πυροσβεστική υπηρεσία και από τους πρώτους που έφτασαν στη φωτιά που είχε ξεσπάσει σε εργοστάσιο χημικών στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης.

Θεσσαλονίκη: Ένας πυροσβέστης νεκρός και ένας στο νοσοκομείο από φωτιά

Ο 45χρονος ήταν δραστήριος συνδικαλιστής και οι συνάδελφοι του μιλούσαν γι’ αυτόν με τα καλύτερα λόγια.

Το STAR κατέγραψε αποκλειστικές εικόνες από τη φωτιά στο εργοστάσιο που καιγόταν απ’ άκρη σ’ άκρη. Ήταν η στιγμή που ο 45χρονος πυρονόμος είχε παραληφθεί από το ΕΚΑΒ για να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Οι οδηγοί που κινούνταν στην Εγνατία οδό έβλεπαν τον καπνό από πολύ μακριά και η φωτιά γρήγορα επεκτάθηκε σε όλες τις εγκαταστάσεις.

Ο Δημήτρης Τσαλής διεκδικούσε με πάθος τα δικαιώματα των πυροσβεστών. Μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, σε τηλεοπτική του συνέντευξη είχε αναδείξει την ανάγκη για εξοπλισμό των συναδέλφων του.

Τα άσχημα νέα έφτασαν γρήγορα μέχρι την ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Ροδόπολη Σερρών. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο Δημήτρης έφυγε σε τόσο μικρή ηλικία και τόσο άδικα στον βωμό του καθήκοντος. Για τις συνθήκες και τα αίτια που προκάλεσαν το θάνατο του πυροσβεστικού υπαλλήλου θα διενεργηθεί προανάκριση και Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Εκτός κινδύνου είναι ο συνάδελφος του πυρονόμου, που τραυματίστηκε στη φωτιά. Εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top