Μενίδι: Πέφτουν σοφάδες σε αίθουσες δημοτικού σχολείου

Σάπια ξύλα στην οροφή, το ταβάνι στάζει νερά

Επτά αίθουσες σε σχολικό συγκρότημα στο Μενίδι έχουν κριθεί ακατάλληλες  για  μάθημα  καθώς πέφτουν  σοφάδες και οι οροφές στάζουν νερό.

Οι γονείς  καταγγέλουν για αδιαφορία την πολιτεία, μιλώντας στο Star  και τον Λάμπρο Δεμερτζή.

Σάπια ξύλα στην οροφή του σχολείου, μουχλιασμένοι σοβάδες που έπεσαν, χωρίς ευτυχώς να τραυματίσουν κάποιον μαθητή, και ένα ταβάνι  που στάζει νερό κίνδυνος θάνατος για μαθητές και δασκάλους.

Στα δυο συστεγασμένα δημοτικά σχολεία στο Ολυμπιακό χωριό οι γονείς είναι ανάστατοι. Κανείς  επίσημος φορέας δεν τους ενημερώνει τι θα γίνει με το σχολείο.

Από τα Χριστούγεννα και μετά που διαπιστώθηκε το πρόβλημα αρχίζει  το μπαλάκι των ευθυνών. Οι γονείς  κατηγορούν την δημοτική αρχή ότι δεν λαμβάνει μέτρα για την προστασία των μαθητών. 

Οι γονείς απευθύνθηκαν  στο  υπουργείο Υποδομών. Εκεί τους είπαν  ότι την ευθύνη της συντήρησης των σχολικών αιθουσών την έχει ο δήμος Αχαρνών. Ωστόσο κλιμάκιο των Κτιριακών υποδομών του υπουργείο  πραγματοποίησε  αυτοψία, και  έκρινε  ότι 7 αίθουσες  είναι  ακατάλληλες. 

Από την πλευρά τους οι κτιριακές υποδομές  ανέφεραν πως βρίσκονται σε  επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου  προκειμένου να επιλύσουν το πρόβλημα.

270 μαθητές φοιτούν στα δυο δημοτικά, και Κάθε μέρα που περνά είναι κρίσιμη,  με τους σάπιους τοίχους να κρέμονται πάνω από τα κεφάλια  τους.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top