Οι φονιάδες του Σταματιάδη είχαν εισβάλει στο σπίτι κι άλλου επιχειρηματία

Νέες πληροφορίες για τη σπείρα

Συνελήφθη από την αστυνομία ο ένας από τους δολοφόνους του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη. Ο Αλβανός είχε διαφύγει στο Βέλγιο και όπως μετέδωσε η Κατερίνα Ρίστα στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR, είχε στην κατοχή ελληνική πλαστή ταυτότητα. 

Άλλοι τρεις δράστες αναζητούνται. Ο ένας, σύμφωνα με πληροφορίες, κρύβεται σε χώρα της βόρειας Ευρώπης και ο τρίτος κρύβεται στην πατρίδα του, την Αλβανία. Πάντως και οι τέσσερις έχουν πλαστές ελληνικές ταυτότητες. 

Αλέξανδρος Σταματιάδης: Ένα αγριογούρουνο "πρόδωσε" τους δολοφόνους

Μάλιστα, οι ίδιοι δράστες είχαν εισβάλει στο σπίτι άλλου επιχειρηματία στην Ιπποκράτειο Πολιτεία και είχαν φερθεί με την ίδια αγριότητα. 

Τα στοιχεία που οδήγησαν την ΕΛ.ΑΣ στα ίχνη τους
-    Με το ίδιο όχημα έκαναν τις επιθέσεις στα σπίτια των δύο επιχειρηματιών
-    Με το ίδιο όπλο που πυροβόλησαν τον επιχειρηματία Σταματιάδη, ακριβώς με το ίδιο όπλο είχαν πυροβολήσει και το αγριογούρουνο. 

Σύλληψη 10 μήνες μετά τη στυγερή δολοφονία

Δέκα μήνες μετά τη στυγερή δολοφονία του Αλέξανδρου Σταματιάδη, οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στον έναν από τους τέσσερις φονιάδες. Αλβανοί, σεσημασμένοι κακοποιοί, μέλη εγκληματικής ομάδας με δεκάδες ληστείες και κλοπές στο ενεργητικό τους.  Είχαν εισβάλει ξημερώματα στο σπίτι της οικογένειας στη Κηφισιά και ο ηρωικής επιχειρηματίας πάλεψε μαζί τους για να προστατεύσει τη σύζυγό  και το γιό του. 

To χρονικό της ληστείας τη Μεγάλη Δευτέρα του 2018

Οι δράστες φορώντας κουκούλες  μπήκαν  στην πολυτελή μεζονέτα του επιχειρηματία. Ο Αλέξανδρος Σταματιάδης κοιμόταν με τη σύζυγο του, ενώ σε διπλανό δωμάτιο ήταν ο γιος τους.  Άκουσε θόρυβο, άνοιξε τα μάτια του και ξαφνικά είδε μπροστά του,  δύο από τους  ληστές.

Όρμησαν επάνω του και προσπάθησαν να τον ακινητοποιήσουν. Εκείνος αντιστάθηκε και τότε οι κακοποιοί  άρχισαν να τον χτυπούν στο κεφάλι με διαρρηκτικό εργαλείο. Ο Αλέξανδρος Σταματιάδης  πέφτει στο πάτωμα. Ενώ οι ληστές ψάχνουν  τα συρτάρια, ο επιχειρηματίας βρίσκει το κουράγιο και σηκώνεται ξανά, τότε ο ένας από τους κουκουλοφόρους τον πυροβολεί πισώπλατα. 

Επί 19 μέρες στην εντατική του νοσοκομείου ο Αλέξανδρος Σταματιάδης έδωσε σκληρή μάχη να κρατηθεί στη ζωή. Δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Η σύζυγός του δεν θα ξεχάσει ποτέ τον τρόμο που έζησε βλέποντας τους ληστές να δολοφονούν τον πολυαγαπημένο σύντροφό της." 

Ο ένας δράστης διέφυγε στο Βέλγιο – Οι άλλοι τρεις αναζητούνται 

Αμέσως μετά τη δολοφονία οι τέσσερις δράστες διέφυγαν στο εξωτερικό. Ο ένας εντοπίστηκε στο Βέλγιο και συνελήφθη, ενώ οι άλλοι τρεις αναζητούνται. 

Στη ληστρική συμμορία  συμμετείχαν συνολικά δέκα Αλβανοί και μια Ρουμάνα. 

Επιχείρηση «αγριογούρουνο»

Η εξιχνίαση της υπόθεσης έγινε με απίστευτο τρόπο.  Λίγο πριν τη δολοφονία του επιχειρηματία στην Κηφισιά, οι δράστες, είχαν κάνει επιδρομή στην Πελοπόννησο. Τη στιγμή που εγκατέλειπαν  ένα κλεμμένο αυτοκίνητο στην ορεινή Αρκαδία σκότωσαν με το πιστόλι ένα αγριογούρουνο.  

Οι αστυνομικοί βρήκαν τους κάλυκες και τους κράτησαν. Με το ίδιο πιστόλι λίγες μέρες αργότερα δολοφονήθηκε κι ο Αλέξανδρος Σταματιάδης. Οι κάλυκες έδειξαν αμέσως τη σπείρα, ταυτοποιώντας τους δολοφόνους. H αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη των δραστών είχε πια την κωδική ονομασία «αγριογούρουνο».

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top