Σκουπιδότοπος η ΓΑΔΑ: Κατσαρίδες και αποφάγια παντού

Κόλαφος το πόρισμα των Ελεγκτών Υγείας

Ανατριχίλα προκαλούν οι εικόνες που αντίκρυσαν στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής οι Ελεγκτές Δημόσιας Υγείας κατά τη διάρκεια αυτοψίας, τις οποίες και κατέγραψαν σε πόρισμά τους. 

Σύμφωνα με αυτό η ΓΑΔΑ θυμίζει σκουπιδότοπο. Στα γκαράζ υπήρχαν σωροί από μαύρες σακούλες σκουπιδιών, από χαρτιά και πλαστικά. 

Στις τουαλέτες του ισογείου δεν υπάρχει εξαερισμός, ενώ οι συνθήκες υγιεινής και καθαριότητας είναι ανύπαρκτες. Στην είσοδο των κρατητηρίων τα σκουπίδια έχουν σχηματίσει βουνά από πεταμένα πλαστικά, κούτες και αποφάγια των κρατουμένων, ενώ οι κάδοι των σκουπιδιών στους διαδρόμους ξεχειλίζουν, χωρίς κανείς να τους έχει αδειάσει. 

Σύμφωνα με τους ελεγκτές, όλα αυτά ευνοούν την ανάπτυξη εντόμων υγειονομικής σημασίας (κατσαρίδες) δημιουργώντας ανθυγιεινές και αντιαισθητικές καταστάσεις τόσο για τους αστυνομικούς, όσο και για τους κρατούμενους. 

Συστήνουν μάλιστα να καθαριστούν αμέσως τουαλέτες, κρατητήρια, κλιμακοστάσια και γκαράζ και να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να διατηρούνται καθαροί όλοι οι χώροι της ΓΑΔΑ. 

Το πόρισμα έφερε στο φως με ανάρτηση στη σελίδα της στο Facebook η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, η οποία επισημαίνει ότι έχει ζητήσει αυτοψίες και σε άλλες υπηρεσίες των Αθηνών, για τις οποίες υπάρχουν ανάλογες καταγγελίες για τριτοκοσμικές εικόνες υγιεινής. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top