Γρίπη: Το αδιαχώρητο στα νοσοκομεία – Σε λίστα αναμονής για το εμβόλιο

«Δεν είναι καμιά καταστροφή, μην τρελαθούμε» δήλωσε ο Παύλος Πολάκης

Πενήντα χιλιάδες αντιγριπικά εμβόλια αναμένεται να προμηθευτεί η χώρα μας σε δύο δόσεις, μέσα στις επόμενες ημέρες. Η ζήτηση είναι μεγάλη, στα νοσοκομεία επικρατεί συνωστισμός, η λίστα των θυμάτων συνεχώς μεγαλώνει. 

«Άμα ήταν η γρίπη θα είχα φύγει έτσι μου είπανε, δε γλιτώνει κανείς από αυτή τη γρίπη!» λέει ασθενής. 

«Πόνος στο θώρακα και πίσω στην πλάτη» λέει μητέρα για τα συμπτώματα της έφηβης κόρης της.

Το αδιαχώρητο επικρατεί στα εφημερεύοντα νοσοκομεία. 

«Δεν είναι καμιά καταστροφή, μην τρελαθούμε» δήλωσε ο Παύλος Πολάκης

Οι νεκροί από τον Η1Ν1 έφτασαν τους 40. Με τον Παύλο Πολάκη να δηλώνει: «Δεν είναι η ήπια περσινή χρονιά, ή η χρονιά του 2012- 2013 που επίσης ήταν ήπια, είναι λίγο πιο ισχυρό το στέλεχος αλλά δεν είναι και καμιά καταστροφή για να μην τρελαθούμε δηλαδή!»

«Σε έλλειψη τα εμβόλια. Τους βάζουμε σε λίστα» λένε φαρμακοποιοί

Τα αντιγριπικά εμβόλια είναι σε έλλειψη. Ο κόσμος τρομοκρατημένος ζητά τώρα να εμβολιαστεί και οι φαρμακοποιοί τους βάζουν στη... λίστα. 

«Οι περισσότεροι έχουν τακτοποιηθεί αλλά είχαν δηλώσει καμιά δεκαριά, συνολικά ήταν πάνω από 200. Όποιος έκανε εμβόλιο την αρχή της σεζόν είναι καλυμμένος μέχρι το τέλος της σεζόν» λέει ο φαρμακοποιός, Δημοσθένης Γκούκας.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει έλλειψη, ήρθε ένα ποσοστό που έφεραν από το εξωτερικό το οποία το διαθέσαμε, δεν προλάβαμε ούτε να το δούμε» λέει η φαρμακοποιός Εύη Καραβέλα.

50.000 εμβόλια θα έρθουν στη χώρα σε δύο δόσεις

Η παραγγελία έχει γίνει. Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να έρθουν 50.000 αντιγριπικά εμβόλια. 
«Την Παρασκευή θα εμφανιστούν στη χώρα 25.000 εμβόλια. Τα άλλα 25.000 υπολογίζονται την παράλλη εβδομάδα» σημειώνει ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κυριάκος Θεοδοσιάδης. 

«Τα εμβόλια θα πάνε στα ράφια των φαρμακείων» δήλωσε ο Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ

«Πρόκειται για εισαγωγές εμβολίων από τις εταιρείες και θα έρθουν στα ράφια των φαρμακείων. Τα νοσοκομεία έχουν πάρει ήδη όλα σημαντικές ποσότητες εμβολίων»

"Έμφραγμα" στα νοσοκομεία – Άδειες οι ΤΟΜΥ  

Οι γιατροί στα νοσοκομεία τρέχουν και δε φτάνουν... Όσοι έχουν συμπτώματα πηγαίνουν εκεί αν και θα έπρεπε πρώτα οι πολίτες να απευθύνονται στον οικογενειακό τους γιατρό, δηλαδή στις ΤΟΜΥ ή στα Κέντρα Υγείας. 

Χωρίς γιατρό η ΤΟΜΥ Καμινίω – Λείπει με εκπαιδευτική άδεια

Στην 1ο ΤΟΜΥ Πειραιά, εδώ και μια εβδομάδα, δε θα υπάρχει γιατρός καθώς απουσιάζει σε εκπαιδευτική άδεια. Ούτε εμβόλια μπορεί να συνταγογραφήσει. Συνεπώς ο ασθενής θα πρέπει να πάει δίπλα στο Κέντρο Υγείας προκειμένου να εξυπηρετηθεί. 

Συνάντηση Μητσοτάκη με ΠΟΕΔΗΝ

Συνάντηση με την ΠΟΕΔΗΝ είχε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος στηλίτευσε την κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία. 
«Αυτό επιβεβαιώνεται και από τις ελλείψεις σε προσωπικό, τις συνθήκες εργασίας των εργαζόμενων συνολικά στα δημόσια νοσοκομεία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τον ελλιπή εξοπλισμό» δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

«Απροετοίμαστο το ΕΣΥ στη γρίπη» δήλωσε η Φώφη Γεννηματά

Η Φώφη Γεννηματά επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία».

«Φάνηκε ότι το σύστημα είναι απροετοίμαστο ακόμη και για να αντιμετωπίσει την εποχική γρίπη. Και κανείς δεν μπορεί να λέει για ανθρώπινες ζωές πως δεν τρέχει και τίποτα»

Πατέρας ενός 4χρονου κοριτσιού ο 33χρονος από τη Ρόδο

Στη Ρόδο ακόμη ερευνάται αν ο θάνατος του 33χρονου με χρόνιο νόσημα, οφείλεται στη γρίπη. Ο άτυχος νέος ήταν πατέρας ενός 4χρονου κοριτσιού.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top